Adobe Premiere Pro er en professionel softwareløsning til videoredigering anvendt til at skabe spillefilm, reklamefilm og forskellige videopræsentationer. Videoredigeringsprogrammet er en del af Adobe Creative Cloud serien af softwareløsninger.

Adobe Premiere Pro leverer omfattende mediasupport og giver dig mulighed for at spare tid, når du redigerer videoer, billeder og lydmateriale. Du kan importere og redigere en bred vifte af multimedia materiale, så som råoptagelser fra ARRI Alexa kameraer, populære QuickTime filformater, AVCHD, Sony RAW media og mange flere. Adobe Premiere Pro udstyrer dig et omfattende sæt af værktøjer til avanceret redigering og bearbejdning af disse filformater.

Som softwareløsning hjælper Premiere Pro dig med hurtigt at lokalisere alle videoer og tilhørende filer som er tilknyttet dit projekt med ”Links & Locate” funktionen. Den lancerer også en Mercury Playback teknologi, der giver dig real-time ydelse og som gør at du sjældnere stopper op og hurtigere kan arbejde med tredjepartseffekter.

Adobe Premiere Pro tilbyder redigeringsfunktioner, så som monitor overlay, der giver dig mulighed for at brugertilpasse visning af kritisk metadata på kilde- og programskærme. Programmet leverer også avancerede multicam redigeringsfunktioner, brugervenlige værktøjer til lydkontrol, redigeringsgenveje m.m. Du kan anvende righoldige forudindstillede farvesorter ved brug af Premiere Pros Lumetri Deep Color Engine. Funktionen til videoredigering kan udvides, så den giver dig mulighed for at tilføje plug-ins og udvidelser gennem Adobe Exchange Panel.

Kort sagt, så er Adobe Premiere Pro et imponerende program til videoredigering. Programmet tilbyder en lang række af funktioner til redigering af videoer, så som lokal media support, Mercury Playback Engine og strømlinede videoredigeringsmoduler. Hvis du ønsker at skabe professionelt videoindhold, som gør indtryk, skal du anvende Adobe Premiere Pro.

 

Introduktionsvideoer

For at komme godt i gang med at bruge Adobe Premiere Pro, så kan det for mange brugere være en stor hjælp at se introduktionsvideoer fra Adobe-eksperter som på pædagogisk vis forklarer de grundlæggende funktioner og muligheder.

Terry White har arbejdet med de forskellige moduler i Adobe Creative Cloud og er virkeligt dygtig til at formidle grundlæggende viden om bla. Adobe Premiere Pro på forståelig og pædagogisk vis. Vi har samlet et par af hans introduktionsvideoer omkring Adobe Premiere Pro her.

Første introduktionsvideo hedder "How To Get Started with Adobe Premiere Pro CC - 10 Things Beginners Want to Know How To Do" og giver et indblik i de grundlæggende funktioner.


Den næste video handler om hvordan du kan fjerne objekter i bevægelse fra en video - den hedder "How to Mask a Moving Object in Your Video with Premiere Pro CC".

Den tredje video viser Terry White hvordan du justere farver i dine videoer, så de fremstår naturlige - den hedder "How to Color Correct Video in Adobe Premiere Pro CC".