VPN Software

Måske ved du allerede, hvad en VPN er, og måske er du allerede i besiddelse af en VPN, men bare lidt i tvivl om, hvad den gør og helst skal kunne. Det kan også være, at du kun lige for nyligt har stiftet bekendtskab med ordet, men ikke aner, hvad det dækker over, og hvorfor du overhovedet skulle erhverve dig en VPN. Uanset dit forhold og kendskab til begrebet om VPN er det fornuftigt at overveje, om du ikke bør investere i en VPN.

I et globaliseret og hyper-digitaliseret samfund, hvor internettets udbredelse efterhånden har gjort verden mindre og ikke mindst gjort forestillingen om privatlivets fred mere utydelig, har VPN-forbindelserne oplevet stigende popularitet og er i mange tilfælde gået hen og blevet et decideret behov for den moderne internetbruger – og dette med rette. Internetselskaber har på baggrund af brugernes IP-adresser på brugernes enheder mulighed for at indsamle og monitorere brugernes online adfærd, aktiviteter, præferencer, søgninger og meget mere. Og de personlige informationers tilgængelighed stopper ikke her – også en lang række tredjeparter, kommercielle interessenter og ligefrem ondsindede hackere kan relativt nemt få del i denne unikke viden om den online brugeradfærd. Med andre ord: Dine data er nærmest frit tilgængelige og kan ses og tilgås af alle mulige forskellige aktører – med mindre du har en VPN.

En VPN er løsningen for dig, der gerne vil maskere dine online aktiviteter, og som ønsker at begrænse andres indblik i din adfærd. Det er din garanti for at kunne surfe på internettet ganske sikkert og ikke mindst 100% anonymt. Men hvad dækker en VPN helt konkret over, hvilke fordele giver den dig – og hvorfor er det reelt set, at du bør investere i en sådan størrelse? Læs med nedenfor, hvor vi afklarer disse spørgsmål og klæder dig godt på til at vælge den rigtige VPN.

 

VPN – en krypteret forbindelse

Forestil dig, at du sidder hjemme i dit privathjem, og pludselig opdager du, at der udenfor står en masse mennesker og kigger ind ad dine vinduer. Lidt på samme måde er internettet et stort og nærmest åbent ”vindue”, hvor alle mulige aktører har mulighed for at overvåge dig og følge med i, hvilke hjemmesider du besøger, hvad du downloader, hvem du interagerer med, hvad du søger på osv. Vi lever populært sagt i et internetbaseret ”voyeur-samfund”, hvor du ikke bare sådan lige kan gemme dig, hvis du gerne vil udnytte internettets utallige muligheder og ressourcer.

Og dog. En VPN kan nemlig muliggøre, at du rent faktisk kan ”gemme” dig, når du browser online. VPN står for ”Virtual Private Network” og dækker over et internetbaseret netværk af computere, som sikrer beskyttelse af din computer, mobiltelefon eller andre enheder, når du er online. Denne beskyttelse kommer i stand som følge af en avanceret og 100% krypteret forbindelse, der sikrer, at uvedkommende på ingen tænkelig måde kan få indsigt i dine aktiviteter på internettet – og det uanset om der er tale om din internetudbyder, kommercielle reklamebureauer eller teknologisk kyndige hackere. Med en VPN opretter du altid en krypteret internetforbindelse til en VPN-server, der placerer sig som mellemled mellem din enhed og selve internettet, og som dirigerer informationer om din online adfærd udenom uvedkommende parter. Billedligt talt slettes alle de fodspor, som du foretager i din færden på internettet, og som ellers ville være ganske tydelige, hvis ikke du havde en VPN. 

 

Sikkerhed og anonymitet frem for alt

Du går vel aldrig hjemmefra uden at låse din hoveddør? Tænk nu hvis der skulle komme en indbrudstyv og stjæle dine ejendele. På samme måde er det både risikabelt og dumdristigt at gå på internettet uden at have sikret sig, at de rette sikkerhedsmæssige foranstaltninger er til stede. Også på internettet findes der ”indbrudstyve” i form af eksempelvis hackere, der ved hjælp af avancerede teknologier forsøger at tilsnige sig adgang til og misbruge dine personlige oplysninger. Med en VPN kan du forebygge og modvirke risici som disse, da den krypterede VPN-forbindelse omskriver dine data til et unikt ”sprog”, som hackerne hverken kan forstå eller (mis)bruge.

En anden vigtig sikkerhedsforanstaltning, som VPN’en giver dig, er fuld anonymitet, når du surfer på internettet. VPN-forbindelsen går konkret ind og skjuler din IP-adresse for omverdenen. Den eneste information, som potentielle hackere eller andre uvelkomne interessenter kan opspore, er selve VPN-serverens IP-adresse, som i langt de fleste tilfælde aldrig ville kunne spores tilbage til VPN-ejeren. På denne måde kan du uden bekymringer tilgå de hjemmesider, du ønsker, og du skal ikke bøvle med diverse kommercielle aktører, der bombarderer dig med reklamer, spam og lignende.

 

Hvilke fordele giver en VPN?

Hvis du ikke har hørt om eller ikke har erfaring med VPN’er, kan det måske være en smule svært at gennemskue, hvorfor du skulle investere penge i sådan en. Men det forholder sig faktisk således, at en VPN giver dig en lang række fordele afhængig af, hvad du vælger at bruge den til. Nedenfor giver vi dig et overblik over nogle af disse fordele: 

  • Du får som sagt 100% sikkerhed og anonymitet, når du surfer på internettet. Der er ingen, der kigger dig over skuldrene.

  • Du kan uden bekymringer koble dig på åbne internetforbindelser, når du er på farten og uden for hjemmets fire vægge. Mange caféer, restauranter, shoppingcentre og lignende tilbyder gratis WiFi til deres kunder. Uden en VPN vil sådanne åbne forbindelser være meget usikre, og hackere vil nemt og hurtigt kunne få adgang til oplysninger om din online adfærd.

  • Du kan downloade filer og programmer fra diverse internetsider – såvel lovlige som ulovlige – uden at dette bliver tracket af andre. På denne måde sikres du mod uønskede henvendelser på baggrund af dit downloadede materiale.

  • Du får en række fleksible muligheder for at streame online indhold fra hele verden – også selvom de forskellige streamingtjenester skulle være regionlåste. En VPN fungerer som en såkaldt ”proxy”, hvilket betyder, at du har mulighed for at tilgå hjemmesider, der ellers er geografisk begrænsede. På denne måde kan du eksempelvis streame indhold på den amerikanske version af Netflix, selvom du befinder dig på dansk jord – og omvendt.

Der er således mange gode grunde til at investere i en VPN, og ovenstående liste er langtfra udtømmende. Der findes en lang række udbydere på markedet, som tilbyder gratis VPN-download. Dette kan du som forbruger sagtens takke ja til, men du bør være bevidst om, at du grundlæggende får, hvad du betaler for – eller rettere ikke betaler for. Mange af disse VPN-services er desværre nærmest ubrugelige eller har overskyggende konsekvenser for eksempelvis din internethastighed. Derfor kan det ofte anbefales at investere penge i en VPN, der dermed også giver dig mere sikkerhed og kvalitet for pengene.

Her på e-gear.dk forhandler vi udelukkende kvalitetssikrede VPN-løsninger fra de store og velkendte brands såsom F-Secure og Avira. Derudover kan vi også tilbyde dig en VPN-løsning fra Avast kaldet ”HMA Pro VPN”. Fælles for alle produkterne er, at du får en VPN, der giver dig gode funktioner, optimal brugeroplevelse og -venlighed samt en lang række serverlokationer. Alt hvad du skal bruge for at kunne surfe online uden bekymringer om din sikkerhed.

 

VPN service