Hvis du har brug for at uploade et billede til din hjemmeside eller din profil på f.eks. Facebook, vil du kunne bruge enten billedformatet PNG eller JPEG/JPG format. Selv om du kan anvende begge formater til enhver type af billeder, så kan der være særlige grunde til, at du måske ønsker at bruge et anerledes format til en anden type billede.

Hvis du f.eks. ønsker at dele et billede, der kun indeholder tekst, så er det en fordel at bruge PNG format. Hvis du ønsker at dele et portræt, så er det foretrukne format JPG. Hvis du nu konverterer et PNG billede til JPG formatet, vil du kunne miste billedkvalitet. Men i denne artikel vil det blive vist dig, hvorledes et PNG billede konverteres til JPG format uden at billedets kvalitet lider overlast.

 

Brug af Adobe Photoshop

Photoshop er sandsynligvis det mest bekvemme softwareværktøj til at konvertere PNG til JPG uden tab af billedkvalitet – men det er ikke gratis. Så hvis du har denne software til fotoredigering installeret på din computer, så kan du helt sikkert bruge den.

Åbn det billede, som du ønsker at konvertere med Photoshop. Tryk efterfølgende på Ctrl+Shift+Alt+S tasterne samtidigt. Alternativt kan du gå Filer -> Gem til Web. Nu kan du vælge filformatet. I dette tilfælde skal du vælge JPEG fra drop-down menuen. Klik på Gem.


 

Brug af Paint

Paint er et indbygget Windows værktøj, som du kan bruge til at konvertere PNG billeder til JPEG uden kvalitetstab. Åbn PNG billedet med Paint og naviger til Filer -> Gem som JPEG. Vælg derpå en placering, tilføj et navn og sørg for at filformat er indstillet til JPEG. Tryk nu på Gem for at afslutte konverteringen.