Som computerbruger har vi tit brug for at opdatere vores grafikkort drivers manuelt. Selv om ”Windows Update” funktionen vil opdatere vores styresystem, indbefattet de fleste hardware komponenter under Enhedshåndtering automatisk, så er der alt for mange måneder imellem at Microsoft opdaterer sin database med drivers og udsender til sine Windows-brugere via Windows Update.

Du bruger din computer og dermed dit grafikkort dagligt og det er derfor vigtigt, at vide hvordan opdateringer administreres og installeres, så hvis du står over for problemer, så som lysflimmer på din skærm kan du hurtigt reagere – derudover, så vil jævnlig opdatering af drivers til dit grafikkort markant øge dets ydelse og hastighed.

 

Opdatering i Windows 10

I Windows 10 skal du blot klikke på søgefunktionen til højre for Startknappen. Indtast "enhedsdriver" i søgefeltet og vælg "Opdater enhedsdrivere". Under Enhedshåndtering skal du højreklikke på dit grafikkort/skærmkort og vælge "Opdater driversoftware..."

 Hvis det er nødvendigt for dig at opdatere Intel(R) HD Graphics grafikkort, så vel som NVIDIA GeForce drivers, kan du højre-klikke på dem og også vælge "Opdater enhedsdrivere" for at opdatere drivprogrammerne. Din computer vil søge efter tilgængelige opdateringer og downloade og installere dem automatisk. Så snart grafikkort drivers er installeret, vil du få en meddelelse og blive bedt om at genstarte din computer.

 

 

Alternativ fremgangsmåde

Der er imidlertid en anden fremgangsmåde og det er at søge efter de nyeste grafikkort drivers som deciderede ”downloads” til dit system via internettet hos de officielle producenter af grafikkort. Vi har nedenstående anført links til de mest udbredte producenter af grafikkort. Du kan enten besøge din computerproducents hjemmeside eller du vil kunne besøge grafikkort producentens hjemmeside:

 

HP / Hewlett-Packard

Dell

AMD

NVIDIA

GeForce

 

En anden smart måde at få opdateret sin grafikkort drivers på er at anvende et specialiseret softwareprogram til formålet. Både AMD og Intel har hver udviklet et gratisprogram som kan klare opgave – der er her links til de respektive programmer her:

 

AMD Driver Autodetect

Intel Driver Update Utility

Dell Update Utility