Med mindre du er fan af at bruge en computer, der ser ud som og opleves, som enhver anden, ønsker du sandsynligvis at bruge nogen tid på tweake og optimere dele af Windows 10, således at styresystemet fungerer, som du vil have det. Sagt i almindelighed, så falder tweaks ind tre kategorier – de tweaks som ændrer den visuelle fremtræden og f.eks. designet og farverne i Windows 10, de som forøger ydelsen og hastigheden i Windows 10 og de som ændrer den måde hvorpå diverse processer og moduler arbejder på.

Windows 10 giver dig gennem Indstillinger og Kontrolpanel en tilfredsstillende grad af kontrol over hvordan operativsystemet ser ud og fungerer, men hvis du ønsker at gå i dybden med hensyn til har du to reelt set kun to farbare valgmuligheder – enten styrer du direkte ind i registreringsdatabasen på egen hånd eller retter du opmærksomheden mod et målrettet værktøj for tweak og brugertilpasning af dit styresystem. Nu er der utallige apps til at gøre livet lettere, så vi har valgt aqt undersøge hvilke softwareprogrammer som vi vil anbefale tweaking og brugertilpasning af Windows 10.

 

Vi har valgt kun at undersøge og medtage softwareprogrammer som lever op til følgende kriterier:

 

- Er gratis at downloade, installere og anvende.

- Indeholder ikke tredjepartsprogrammer som reklamer, adware eller f.eks. toolbars etc.

- Har effektive og praktiske funktioner at tilbyde.

 

Med Windows 10 er tilskyndelsen til tweak og brugertilpasning nemt og her vil vi vise fire af de bedste apps, som sætter dig i stand til tweake din udgave af Windows 10.

 

 

Ultimate Windows Tweaker

Lille, men kraftfuldt. Ultimate Windows Tweaker er et gratis værktøj med et overraskende stort antal af valgmuligheder. Inden du kaster dig ud i at afprøve diverse tweak-muligheder i programmet vil det hjælpe dig med at oprette et Systemgendannelsespunkt som automatisk bliver tilvejebragt for dig, i tilfælde af at et tweak går galt – ikke at dette er sandsynligt, men en god sikkerhed. Ultimate Windows Tweaker ligner en version af Internet Explorer og der er serier af sektioner at udforske nedover venstresiden – Customization, Context Menu, Security & Privacy, Performance og flere og så er der taster med indstillinger til at arbejde sig igennem på højre side. Der er et meget stort antal af valgmuligheder til rådighed (faktisk over 200) og der er endog et søgeværktøj til at hjælpe dig med at finde, hvad du behøver.

Spring ind og du vil finde ud af, at Ultimate Windows Tweaker gør det let at brugertilpasse, skjule og tweake utallige elementer i Windows 10, eksperimentere med proceslinjen og Startmenuen, fjerne animationer, skjul funktioner, som du ikke bruger og m.m., indbefattet en høj grad af brugertilpasning, Alle valgmulighederne bliver grundigt forklaret. Lad musen bevæge sig over en indstilling og en nyttig beskrivelse kommer frem nederst på programskærmen.

 

Download Ultimate Windows Tweaker

bemærk, at du forfalder e-Gear.dk og viderestilles til producentens hjemmesiden

 

 

Winaero Tweaker

Ved at give adgang til massevis af tweaks, er Winaero Tweaker en værdifuld app for enhver, som ser frem til at brugertilpasse en masse i deres Windows-computer. Layoutet er muligvis ikke efter enhvers smag, eftersom det at navigere rundt kan være en smule besværligt og tidskrævende, men måske er det den pris, som du betaler for en så omfattende liste over tweaking-valgmuligheder. Såvel som til visuelle og brugermæssige tweaks er der også let adgang til et antal af Windows værktøjer, som du vil kunne bruge og en fin mulighed valgmulighed for gendannelse af ”klassiske apps” til Windows 10, indbefattende klassiske spil og flere andre finesser til skrivebordet.

Et særligt fint indslag, som andre programmer ville kunne ønske at overveje at kopiere, er muligheden for at eksportere dine tweaks. Dette er fremragende, hvis du er den type, som holder af at geninstallere Windows fra tid til anden, eller som ønsker at implementere de samme tweaks på forskellige computere. Eksportér blot indstillingerne på en computer, importér så på en anden og alt det besværlige arbejde bliver gjort for dig i løbet af sekunder.

 

Download Winaero Tweaker

bemærk, at du forfalder e-Gear.dk og viderestilles til producentens hjemmesiden

 

 

CustomizerGod

Hvis du leder efter en måde til at brugertilpasse ikonerne i Windows 10, er der forskellige fremgangsmåder, som du kan give dig i lag med – men CustomizerGod er næsten helt sikkert den nemmeste og mest indgående. CustomizerGod vedrører mere end blot ændring af ikoner til programmer. Den sætter dig også i stand til at ændre ikoner, som er mere uadskillelige fra Windows 10, så som værktøjslinjen og proceslinjen taster. Faktisk er, så at sige, det eneste som du ikke kan ændre, Startmenuen.

Alt er arrangeret på en enkel og brugervenlig måde og der er praktiske genveje i et fly-out panel nederst på programskærmen, som giver hurtig adgang til valgmuligheder, så som sikkerhedskopiering og gendannelse. Det er muligvis ikke det mest omfattende værktøj til tweaks, der er på markedet, men dets fokusering er tæt og resultaterne gør indtryk.

 

Download CustomizerGod

bemærk, at du forfalder e-Gear.dk og viderestilles til producentens hjemmesiden

 

 

7+ Taskbar Tweaker

Dette er et meget særligt værktøj til tweaking og brugertilpasning og dets navn siger alt – den angår kun proceslinjen (Taskbar på engelsk). Den understøtter alt fra Windows 7 og opefter (igen, der er et fingerpeg i navnet) og det spartanske interface vil ikke have udsigt til nogen designpriser, men det er meget beskrivende. Ved at være så fokuseret, er det måske ikke overraskende, at der ikke er et enormt antal valgmuligheder tilgængelige i 7+ Taskbar Tweaker, men det gør den på ingen måde mindre nyttig.

Hver valgmulighed bliver forklaret i detaljer, således at du hurtigt opdager, at programmet lader dig kunne ændre den måde proceslinjetaster er grupperede, for at skjule Startmenuen og implementere nye proceslinje-baserede genveje med mus.

 

Download 7+ Taskbar Tweaker

bemærk, at du forfalder e-Gear.dk og viderestilles til producentens hjemmesiden

 

Vær opmærksom på, at de softwareprogrammer som vi viser en oversigt over i denne artikel kan ændre sig over tid. Fakta og funktioner beskrevet her i artiklen er testet på publiceringstidspunktet og vi kan ikke stå inde får, at disse forhold forandrer sig over tid.