Ransomware er blevet en af de mest almindelige former for de computerangreb, der for øjeblikket finder sted verden over. Det er ligeså skræmmende, som det lyder.

Angriberne sigter målrettet mod ofre som både er private og virksomheder med henblik på at kryptere deres data og anmoder om en sum løsepenge for at få udleveret dekrypteringsnøglen. Firmaer af alle størrelser, så vel som mage enkeltpersoner, er blevet mål for angriberne.


Hvad er Ransomware?


Ransomware trænger ind i din PC gennem din internetbrowser dit netværk eller via din e-mail klient. Selv om angrebene også er målrettede mod store virksomheder, så er ransomware og crypto malware et stort problem også for mindre forretningsforetagender. Lav, eller ingen sikkerhed er årsagen.

Selv om EUROPOL, Kaspersky, Intel, og lokale landes politi i fællesskab har oprettet en særlig hjemmeside NoMoreRansom, som hjælper ofre med at komme ud af situationen uden at betale nogen løsepenge, er det altid bedre at forhindre ransomware.


Kaspersky har en løsning klar


Heldigvis er bla. har Kaspersky lanceret et Anti-Ransomware Tool, som hjælper dig at undgå angreb og beskytter din maskine mod crypto malware og ransomware. Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business tilbyder supplerende sikkerhed for at beskytte virksomhedsbrugere mod ransomware. Den identificerer de adfærdsspor som ransomware udviser og beskytter Windows-baserede computer imod infektion.

Eftersom softwareløsningen er designet specielt til mindre virksomheder, er dette anti-ransomware værktøj fra Kaspersky gratis at downloade og anvende. Du skal blot give oplysninger om dig selv, såsom adresse, firmanavn, land og telefonnummer for at modtage download-linket.


Hvordan virker det i praksis?


Værktøjet anvender Kasperskys eget sikkerhedsnetværk og databaser til at scanne din PC og spore truslerne. Det blokerer automatisk de trusler, der bliver fundet. Kaspersky Anti-Ransom værktøj er faktisk yderste enkelt og hovedoversigten enkel i sin opbygning og rummer ikke megen information med undtagelse af statistikkerne, der viser antallet af trusler, der er sporede, neutraliserede, sortlistede/hvislistede og blokerede af værktøjet indtil videre.

Yderligere indstillinger til ransomware værktøjet giver dig mulighed for at styre applikationerne på din PC.

Du kan tilføje, eller fjerne et program her. Denne indstilling lader dig også blokere programmerne og markere dem, som pålidelige.

Du kan downloade Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business fra den officielle hjemmeside. Selv om softwareløsningen henvender sig til firmabrugere, vil også enkeltpersoner kunne bruge den.