Har Macintosh computere brug for antivirus beskyttelse? Mange computerbrugere har brugt Macintosh i årevis uden at blive udsat for nogen former for malware- eller virusinfektioner. Men malware udviklet til Macintosh eksisterer og selv om den ikke er så almindelig, som Windows malware, er den blevet meget mere udbredt i de senere år.

På den ene side ønsker du at beskytte din Mac. Men på den anden side ønsker du ikke at overdrive det og du ønsker ikke at blive snydt af de mere kulørte antivirusprogrammer som lover guld og grønne skove, men som ofte ikke yder en reel sikkerhed og snarere er en pengemaskine med et flot design.

Her på e-Gear.dk har vi valgt kun at anbefale antivirusprogrammer til Macintosh som enten har vist særdeles overbevisende takter i undersøgelser i uafhængige testlaboratorier som AV-Comparatives og AV-TEST eller har udmærket sig ved at yde en beskyttelse af Macintosh computere som er reel. Så hvis du er på udkig efter antivirus til din Macintosh computer, så vil vi anbefaler vi at du kigger i denne kategori:

Sikkerhed til Mac

 

Selv om listen over virus og anden malware rettet mod Macintosh styresystemet OS X er kort, så udgør Windows og selv Linux malware også en trussel mod din Mac. Disse afskyelige malwaretrusler kan muligvis ikke altid være i stand til at køre på din Mac, men de gør dig heller ikke noget godt ved at optage lagerplads. Avanceret malware kan desuden nogle gange bruge din Mac, som en infektionsvej til Windows eller Linux computere, og snige sig indenfor via en e-mail eller fra et USB-drev.

For at bekæmpe disse snigende, ondsindede programmer scanner de anbefalede Macintosh antivirusprogrammer for Windows og Linux malware for at holde din computer ren. Det bedste af det hele er, at to uafhængige laboratorier AV-Test Institute og AV-Comparatives har bekræftet, at antivirus til Macintosh faktisk fungerer.

Malware på din Mac er én ting, men internettet bringer mange flere trusler frem. Du kunne blive antastet af browser-baserede angreb eller af en phishing hjemmeside, som narrer dig til at udlevere dine personlige oplysninger. Du har brug for ekstra beskyttelse, når du er online. De anbefalede Mac antivirusprogrammer vil sørge for, at din internetaktivitet er beskyttet, enten ved scanning af din datatrafik, beskyttelse bag en firewall eller med en URL-rådgiver som vurderer URL-adressen i din søgen efter hjemmesider i søgeresultaterne og som giver dig besked om, hvilke der er sikre at klikke ind på.

Firewalls går videre end typisk beskyttelse ved at kontrollere strømmen af datatrafik til og fra din computer. Firewalls er sjældne funktioner blandt en del af de ligegyldige antivirusprodukter, måske fordi OS X fremkommer med firewall-funktionen indbefattet – dog er der en firewall tilstede i de antivirusprogrammer til Macintosh som vi anbefaler.