Beskyt dig mod skadelige programmer med et antivirusprogram på både dine pc'er, smartphones og tablets. Har du Mac-computer har du også behov for et antivirusprogram da mængden af malware på internettet udgør en alvorlig trussel, især imod Mac-computere som ikke er beskyttet af antivirus. Brug også et sikkerhedsprogram der beskytter dine tablets og smartphones mod virus så du undgår at hackere snuser rundt i fin færden online.

og forhindrer hackere i at snuse i dine data, aflytte din kommunikation eller følge med i, hvor du befinder dig. Sørg også for, at der er en funktion til at genfinde enheden, hvis den bliver stjålet eller tabt. Hvis du benytter iPhone og iPad er ikke muligt at få et komplet antivirusprogram. Bedste løsning er at du installerer en browser udviklet af en af de troværdige antivirusproducenter. Det vil give dig ekstra sikkerhed, når du browser.
 

Hold dit software opdateret

Hackere snuser i dine data og aflytte din kommunikation for at følge med i hvor du befinder dig. Skadelige programmer og hackere udnytter sikkerhedshuller i apps, programmer og styresystemer, og derfor er det vigtigt at du holder dine enheder opdateret. Du kan med fordel vælge en automatisk opdatering så nye sikkerhedshuller bliver lukket hurtigt.
 

Undgå downloads på hjemmesider

Risikoen for virus  er størst  hvis opdateringen af dine enheder ikke overholdes. Din pc eller mac kan inficeres med virus bare ved et enkelt besøg på en forkert hjemmeside.Der findes trusler som udnytter sikkerhedshuller, snuser i dine data, registrere din færden og aflytter kommunikation.
 

Pas på ukendte afsendere  

Afsenderen af dine mails i indbakken kan umiddelbart se helt harmløse ud, men vær varsom med at klikke på links i mails, du får sendt uopfordret. Disse  mails kan lede dig de forkerte steder hen, og det er derfor vigtigt at du er varsom med at klikke på disse links   


Lav avancerede passwords

Beskyt adgangen med  lange passwords der indeholder både tal, tegn og bogstaver. Varier dine  passwords til forskellige tjenester. På den måde undgår du at enkelt password giver hackere adgang til flere tjenester.  
 
 
Sikkerhedskopier dine data

Løbende sikkerhedskopiering af dine dokumenter, din mail, billeder og andre filer, sikrer dig mod at miste data.  Hvis din enhed bliver tabt, stjålet, eller ødelagt er backupsystemer fra en troværdig leverandør en rigtig god ide.
 

Beskyttelse af persondata

Svindlere vil forsøge at franarre dig fortrolige data ved at  sende en mail med  phishing link. Hvis man klikker på linket og udfylder kan oplysningerne ende hos de forkerte. Hvis du indtaster for eksempel dit cpr-nummer skal man sikre sig at domænet er det korrekte samt krypterering af dine oplysninger på websiden. (www.skat.dk og ikke www.dk-skatt.dk) Pas på eksterne lagerenheder

Brug kun flytbare medier hvis du har en sikkerheds opdateret computer.Transportable harddiske,
USB stik, og cd'er kan være inficeret med skadelige programmer. Undgå at bruge dem, hvis de kommer fra en computer, du ikke kender.


Pas på åbne trådløse netværk

Når trådløse netværk ikke er krypteret kan hackere på netværket få adgang til  hvad du sender. Hvis du bruger et åbent trådløst net på en café til at se på en webside, henter din enhed måske mail i baggrunden og dette vil give en eventuel hacker mulighed for at opsnappe adgangskoden til din mailkonto.