Apples produkter er siden firmaet blev grundlagt i 1976, blevet mere og mere populære blandt forbrugere og i dag er langt de fleste mennesker i besiddelse af et produkt fra Apples sortiment. MacBook-computeren er en af de lidt dyrere investeringer, når det kommer til teknologi, men MacBook har dog vundet mange menneskers hjerter, når det kommer til både design, styresystem og kvalitet.

Er du den heldige ejer af en MacBook computer fra Apple, vil du sikkert gøre alt, hvad du kan for at beskytte og holde dine dokumenter og filer sikre, når du er online. Uanset om du har en MacBook air eller en MacBook Pro og uanset, hvor meget du har liggende på den, er der formentlig meget, du ikke ønsker skal gå tabt. Netop derfor er det en rigtig god ide at sikre din computer mod virus og hackerangreb fra uvedkommende. Der findes flere måder, du kan sikre din computer på, men vigtigst af alt er at finde et godt antivirusprogram til Mac, der kan beskytte din computer.

 

Hvorfor får min computervirus?

Der findes mange forskellige typer virusser, der kan angribe din computer. Virusser, som også hedder malware, er en skadelig software, som hackere kan bruge til at forsøge at inficere din computer med. Lykkes dette er der stor risiko for at dokumenter, programmer og andre vigtige ting på computeren bliver slettet, ødelagt eller går tabt. Nogle af de mest kendte virusser er trojanske heste, orme, ransomware og spyware.

 

Hvorfor skal du have et virusprogram til din Mac?

I mange år er det blevet sagt, at det ikke er nødvendigt at investere i et virusprogram til Mac, da man har ment, at denne type styresystem ikke kan blive ramt af virus. Derfor er der mange der i dag ikke har beskyttet deres MacBook med antivirusprogrammer. Denne myte holder dog ikke helt længere. På sin vis holder den stik, da man ved at mængden af malware rettet mod Windows er langt større, end den der er rettet mod Mac.  Der er dog i dag langt flere risici på nettet end der var førhen og på grund af det enorme forbrug der er af World Wide Web i dag, er der også kommet en langt større mængde malware derude, som også kan ramme styresystemet MacOS.

Bliver din computer ramt af en type virus, kan det få fatale konsekvenser for dig. Den mest normale konsekvens af at blive ramt af en virus, er at dine dokumenter, filer og programmer kan blive ødelagt. En anden ting der især de senere år er set mere og mere er, at hackere kan bruge malware til identitetstyveri. Det betyder at du gennem eksempelvis Spyware kan blive ”overvåget” af hackere, der kan finde frem til nogle af dine mest fortrolige oplysninger på nettet. Det kan få konsekvenser for dig, blandt andet økonomisk, hvis de får lov til at snuse i dine data.

Derfor er det i dag en god ide at erhverve sig et antivirusprogram der kan scanne og holde uvedkommende virusser ude af din maskine. Vi vil anbefale, at du vælger et antivirusprogram fra Norton og det smarte ved deres antivirusprogrammer er, at de både virker til Windows og Mac. Så hvis du har computere i din husstand med både Windows og Mac styresystem installeret er Norton en oplagt løsning.

 

Hvilken type virusprogram skal du vælge til din Mac?

Der findes selvfølgelig flere forskellige typer virusprogrammer til Mac. Der findes både gratisversioner og betalingsversioner af antivirus programmer og hvad der er bedst for dig, afhænger af, hvilke funktioner du ønsker. Der er dog som regel flere funktioner i betalingsprogrammerne, hvilket også gør, at du som regel er bedre beskyttet. I dag er der blevet udviklet et stort udvalg af antivirus software som fungerer til enten Windows eller til Macintosh, og endda også nogle der fungerer til begge slags.

Det er vigtigt at dit antivirusprogram beskytter alle dine enheder, er nemt at installere og navigere i, og ikke har en negativ indvirkning på din computers hastighed og ydeevne. Der findes mange forskellige producenter af antivirus programmer til Mac på markedet. Nogle af de mest anerkendte og sikre mærker er blandt andet Bitdefender, Norton, BullGuard, Kaspersky og McAfee.

Alle mærkerne har programmer i forskellige typer, som kan bruges til forskellige antal enheder. Virus programmerne sørger for at holde dig sikker på nettet både på eksempelvis betalingsbrowsere så som netbank, din e-mail så du kan undgå spam, samt filkryptering og adgangsbeskyttelse for at holde dine personlige oplysninger fortrolige.

Derudover er der også mange af programmerne der tilbyder forældrekontrol, hvilket vil sige, at du som forælder har mulighed for at holde øje med dine børns online adfærd og blokere bestemte hjemmesider for børnenes sikkerhed. Du kan finde dem alle sammen inde på e-gear.dk, som er specialiserede i blandt andet antivirus software.


 

Hvad kan du selv gøre for at undgå virus?

Ud over at det er en god ide, at beskytte din MacBook med et antivirus program, er der også en række ting, du selv kan gøre for at undgå at få virus på din Mac.

 

- Opdater altid dit virusprogram – hackere forsøger altid at finde de huller der er i dit sikkerhedssystem.

- Sørg altid for at lave en regelmæssig backup på dine filer og dokumenter på computeren. På den måde er du sikker på at dine ting ikke går tabt, hvis du skulle være så uheldig at blive udsat for virus.

- Vær opmærksom på ukendte afsendere i din mail indbakke. Den nemmeste måde for hackere at komme ind i dit system på, er via e-mails indiceret med virus. Rigtig mange har gennem tiden været udsat for spam-mails, der har medført virus. Hold øje med afsendere du ikke kender og lad være med at åbne links, hvis du ikke er sikker på indholdet.

- Beskyt dine data, med sikre passwords. Når du laver passwords på nettet, er det for din egen sikkerheds skyld vigtigt at lave dem så avancerede som muligt. Brug ikke det samme password til alle dine tjenester.

-  Pas på med at indtaste personlige oplysninger, med mindre du er sikker på, at det er en sikker hjemmeside, du gør det på.

- Undgå åbne trådløse netværk – der er risiko for at hackere kan finde vej til din computer, hvis du benytter dig af dem.