Klør du dig i nakken og undrer dig over hvad forskellen er mellem de forskellige Officepakker som Microsoft Office Home Premium 365 og Microsoft Office Home & Student 2013?

Vær ikke bekymret, vi ønsker at gøre det lettere for dig at tage en beslutning, så klik på vores Microsoft Office 2013 sammenligningsoversigt nedenstående, som klart viser dig, hvad der er indbefattet i hvert produkt.

 

 

Sagt på en enkelt måde så er forskellen mellem de to forskellige versioner af Officepakken, at den ene ejes helt og holdent, mens den anden lejes på årsbasis. Dette er fremkomsten af software som en service, som Microsoft har arbejdet sig frem mod gennem mange år.

 

Om Officepakken 2013

 

Selv om der er mange lighedspunkter mellem Office 2013 og Office 365, så er det Office 2013, der bør betragtes som den naturlige efterfølger til Office 2010. Den er en Officepakke i traditionel forstand. Du køber den for en éngangsbetaling, installerer den og ejer den. Den er din for altid.

Som det er tilfældet med de fleste typer af software, er du berettiget til at installere Office 2013 på èn computer, (med mindre du køber mere end et eksemplar, naturligvis) og som det har været tilfældet tidligere, så er der adskillige versioner til rådighed, som indbefatter forskellige Office moduler. Du har altid ret til at afinstallere Office 2013 på f. eks en gammel computer for at geninstallere den på din nye computer.

Der er kraftig fokus på onlinearbejde, ved brug af alle områder i Officepakken – indbefattet samarbejde, deling, cloud-valgmuligheder – filer kan f.eks. lagres direkte til SkyDrive som populært kan kaldes Microsofts svar på Dropbox, hvor du får 25GB ledig online plads.

Mange af ændringerne fra Officepakken version 2010 til 2013 er blot kosmetiske, som Word der får en ny læsnings-modus og Outlook som kan drage fordel af et mere veludformet design end før. Integration af socialt netværksarbejde er også indbefattet, således som det kunne forventes. Excel brugere kan drage fordel af forbedrede tabeller og avancerede udregninger, så vel som forslag til diagrammer, som er bedst egnede til forskellige typer af data.

Der er også tidsbesparende berøringsskærme så som Flash Fill, der er beregnet til at forøge hastigheden på dataindlæsning ved at være opmærksom på lister og mønstre, i det data du indlæser – og til automatisk udfyldning for dig.

Her er en oversigt over de relevante udgaver af Microsoft Office:

Office 2013 Home & Student
Office 2013 Home & Business
Office 2013 Professional

 

Om Officepakken 365

 

I mange henseender er Office 365 den største nyhed fra Office – det er her de store ændringer findes. I stedet for at købe software til at beholde, betaler du her her en månedlig, eller årligt abonnement, hvad der i alt væsentligt fordyrer Officepakken set ift. 2013 versionen. Men dette er langt fra at være den eneste forskel. Mens Office 2013 kan installeres i én computer, kan Office 365 anvendes på op til fem computere (både Macintosh og Windows). Der er kraftig online fokus forbundet med Office 365 og et abonnement indbefatter også 25 GB SkyDrive lagring og måske ikke overraskende – som konsekvens af Microsofts erhvervelse af Skype – 60 minutters Skype-opkald hver måned.

I de tilfælde hvor du arbejder på en computer, der ikke er en af de fem, som du har installeret Officepakken 365 på, kan du gøre brug af Office on Demand. Denne funktion er en smart app, som udvikler sig til at blive en midlertidig Office installation, der kan bruges hvor som helst. Hvis du arbejder på en internetcafé og ønsker at gøre brug af den Officepakken, som du har købt, kan du gøre det ved streaming til den computer, som du anvender. Streaming på denne måde kan være en smule langsom – næsten som hele installationen af Office 365.

Her er en oversigt over Office 365 udgaverne:

Office 365 Personal
Office 365 Home
Office 365 Small Business Premium
Office 365 Enterprise E3

Vi håber, at du har fået en god fornemmelse af hvilken version af Officepakken som matcher dine behov. I fald du har yderligere spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte vores online support i nederste højre hjørne eller sende os en e-mail på [email protected].