Vi bruger i stigende grad vores mobiltelefoner og tablets til at gennemføre dagligdagsopgaver f.eks. til planlægning, kommunikation eller læsning. Vores digitale forbrug af enheder stiller stigende krav til at sikre os bedst muligt, når vi er på nettet. Hackere og it-kriminelle opererer mere og mere i forhold til mobile enheder, på samme måde som de gør i forhold til almindelige computere og bærbare.

 

Med antivirus programmer til Android mobiler og tablets kan du beskytte dig mod økonomiske konsekvenser og risiko for at få hacket dine personlige data.

Sådan testes de bedste antivirus programmer

Der er flere programmer eller apps at gøre brug af, når du vil beskytte dine mobile Android enheder. Testene bliver målt på flere parametre, som bruges til at klassificere, hvor gode programmerne er til at yde beskyttelse. Programmerne bliver blandt andet målt på, om de kan opdage virus og malware i real time (”real time detection rate”). Derudover bliver programmerne testet i forhold til, hvor stærke de er til at opdage virus over en bestemt periode.

 

Endelig testes antivirus programmer i forhold til, hvor kompetente de er til at scanne apps, før de installeres på din Android mobil eller tablet.

 

Uanset hvilken en udgave af de bedste antivirusprogrammer du vælger, har du mulighed for at få en gratis prøveversion. Denne giver dig mulighed for at blive beskyttet i et udvalg af de vigtige områder, som har betydning for din sikkerhed, når du færdes på nettet.

 

Vil du være sikker på at være fuldt ud beskyttet digitalt, kræver det, at du betaler et vis beløb for den fulde version hos visse apps.

Udvælg de bedste antivirus apps

Der findes flere programmer at vælge imellem, som blandt andet varierer i pris. Du kan selv udvælge det program, du ønsker ved at se på karakterer, antal downloads samt omfang af funktioner.

 

Karaktererne gives på en skala fra 1 til 5, hvoraf 5 er topkarakteren. Du kan finde antivirusprogrammer, der ligger med en karakter på 4,6. Disse regnes for at være de mest anbefalede.

 

Når du skal vælge det bedste program, skal du sørge for, at den pågældende app har følgende, primære funktioner:

 

  • Beskytter mod malware, virus og ransomware
  • Scanner enhedens filer og apps
  • Mulighed for beskyttelse i realtid
  • Fjernbeskyttelse af dine personlige data

 

Derudover kan du med fordel gå efter de apps, som også beskytter dig i tilfælde af tyveri. Disse apps fungerer med en indbygget rensefunktion, som du kan slå til på afstand. Denne kan sørge for at slette alle data på den stjålne enhed.

 

En særlig funktion som har stor værdi for mange, er muligheden for at få et program med låse-funktion. Med denne kan du låse enhver app, som du har installeret på enheden, uanset om det er på mobil eller tablet. Du kan sætte kodeord på dine apps, så du kan holde både nysgerrige blikke samt børn væk fra dine personlige indstillinger.

 

Fjernadgang er også en mulighed, når du har et beskyttelsesprogram, der giver mulighed for at spore en forsvunden enhed.

Er det nødvendigt at installere antivirus til min mobiltelefon eller tablet?

Selvom det primært er computere, som fortsat er udsat for de mest komplekse hackerangreb, er det alligevel nødvendigt at forholde dig til beskyttelse af dine mobile enheder.

Hackere og IT-kriminelle begynder at se mere og mere i retning af netop mobiltelefoner og tablets, da de ved, at forbruget med disse er stigende i befolkningen.

 

Det er vigtigt, at du vælger beskyttelse på dine mobile enheder i forhold til deres styresystem.

 

Derfor skal du vælge specifikke programmer, som er designet til at fungerer med Android styresystemet. Når du har et kompetent antivirus program installeret på din enhed, vil du blive advaret, hvis en website f.eks. forsøger at lokke personlige og uretmæssige oplysninger ud af dig.

Foruden en solid trusselsdækning, kan et godt antivirus program optimere funktionen af din mobil eller tablet.

 

Det gode program kan hjælpe dig med at slette uønskede filer på din enhed, så du kan få frigjort plads. Derudover kan du få unikt indblik i, hvordan du bruger dine data og apps. Dette kan blandt andet hjælpe dig med at finde de apps, som fungerer bedre med Wi-Fi end andre.

Således kan du få mest muligt ud af din færden på nettet foruden at få optimal beskyttelse af dine data.

 

Særligt for dig som i det daglige ofte downloader apps, musik, filer mv., er det anbefalet at få installeret et beskyttelsesprogram. Særligt gratis apps kan give anledning til at betvivle kilden bag. Og her er det nødvendigt at være godt beskyttet.

 

Det er under alle omstændigheder en god idé at overveje sikkerhedssoftware, hvis du benytter din mobil eller tablet i forbindelse med bankadgang.

Kom godt i gang med at installere dit antivirus program

Du har mulighed for både at vælge et betalingsprogram til virusbeskyttelse eller finde gratis programmer. Uanset hvilken en udgave du vælger, vil du være bedre beskyttet på din Android mobil og tablet med installeringen af én af disse muligheder end uden dem.

 

Dog får du den mest omfangsrige beskyttelse med betalingsprogrammerne, der generelt giver flere sikkerhedsfunktioner.

 

Det er bedst at installere dit beskyttelsesprogram direkte fra app-butikken, du benytter dig af. Det vil med andre ord sige, at du skal undgå at købe og installere apps fra tredjepartsbutikker, hvor programmerne ikke kommer direkte fra en officiel udbyder. Derudover skal du have din kritiske sans med i installeringen. Hvis den pågældende antivirus app, du er i gang med at installere, beder dig om irrelevante, personlige oplysninger, som ikke har med installeringen at gøre, skal du ikke acceptere denne app.

 

Der findes masser af anmeldelser og kundevurderinger, du med fordel kan benytte dig af, når du vil udvælge det bedste program til dine behov. Der findes flere og flere gratis antivirusprogrammer på markedet, som giver god beskyttelse af din Android mobiltelefon og tablet.

 

Sørg for altid at læse detaljerne omkring den pågældende app, så du på forhånd har kendskab til beskyttelsesomfanget samt sikkerhedsfunktionerne. På denne måde er du bedst muligt i stand til at beskytte din digitale adfærd og personfølsomme oplysninger på nettet.