Det er muligt for cyberkriminelle at skjule malware på en måde, som vil kunne narre selv traditionelle antivirus/antispyware programmer. De fleste malware variationer anvender allerede rootkits, som kan skjule sig dybt nede i din Windows computer... og de bliver stadig mere farlige!

TDL3 rootkit er en af de mest avancerede rootkits, som nogensinde er set sluppet løs. Dette rootkit var standhaftig og kunne inficere 32-bit Windows operativsystemer, til trods for at der krævedes administrationsrettighed for at kunne installere dette rootkit i systemet. Men TDL3 er blevet opdateret og er nu i stand til at inficere endog 64-bit versioner af Windows.

Et rootkit er en hemmelig form for malware, som er designet til at skjule eksistensen af visse processer eller programmer på din computer mod almindelige sporingsmetoder, således at denne, eller andre ondsindede processer får privilegeret og administrator adgang til din computer.

Rootkits til Windows bliver typisk brugt til at skjule ondsindet malware mod f.eks. et antivirusprogram. De anvendes til ondsindede formål ved brug af virus, orme. backdoors og spyware. En virus kombineret med et rootkit frembringer, hvad der er kendt som en fuldstændig hemmelig virus. Rootkits er blevet mere almindelige på spywareområdet og de anvendes nu også ligeledes mere almindeligt blandt ophavsmænd til virus.

Rootkits er nu en fremtrængende form superspyware, som skjuler sig effektivt og påvirker operativsystemets kerne direkte. De anvendes til at skjule tilstedeværelsen af et ondsindet objekt, som trojanske heste eller keyloggers på din computer. Hvis en trussel bruger rootkit-teknologi til at skjule sig, er det meget svært at finde malwaren på din computer.

Rootkits er i sig selv ikke farlige. Deres eneste formål er at skjule malware og de spor, der efterlades i operativsystemet. Hvad enten dette er almindelig software eller malware-programmer.

Der findes grundlæggende tre forskellige former for rootkit. Den første type "Kernel Rootkit" tilfører sædvanligvis deres egen kode til dele af operasystemets kerne, medens den anden type "Usermode Rootkits" specielt er rettet mod Windows for normalt at blive aktiveret under systemets opstart eller bliver injiceret i systemet af en såkaldt "Dropper". Den tredje type er "MBR Rootkits", eller "BootKits".

Hvis du finder ud af at din antivirus- eller antispywareløsning svigter, kan du have brug for at modtage hjælp fra et godt anti-rootkit hjælpeprogram.


Scan din computer for malware med Anti Explorator

Malware er blevet en verdensomfattende trussel imod computerbrugere og deres personfølsomme data, kodeord, logins og digitale identitet. De symptomer som ofte er identiske med en malware infektion er en langsom computer, mange uønskede pop-up vinduer enten med reklame eller mystiske "systemfejl" eller ufrivillige omstillinger til hjemmesider når du er aktiv via din internetbrowser.

Nu skulle man tro, at den hellige grav er velforvaret med et antivirusprogram installeret - desværre er det langt fra nok eftersom de fleste antivirusprogrammer ofte fokuserer strengt på virus og i mindre grad på malware trusler. Det betyder ikke, at antivirusprogrammer ikke fanger malware - det gør de, men med en fejlmargin på blot 1% så kan du risikere en meget ondsindet malware infektion på din computer.

En typisk malware infektion er svær at opdage førend skaden er sket, men her kommer Anti Explorators Anti-Malware ind i billedet. Som softwareprogram er Anti Explorator specialiseret i at spore og fjerne alle de nyeste malware trusler inden de kommer ind på din computer og sprede ødelæggelse og i værste fald tyveri af dine personfølsomme data. 

Vi vil her vise hvor let det er at anvende Anti Explorators til en scanning af din computer, hvor alt malware bliver sporet og efterfølgende sat i karantæne (når malware sættes i karantæne af Anti Explorator, så kan det ikke længere udøve skade på data og filer).

 

Online værktøjer til at bekæmpe rootkits

De forskellige sikkerhedsfirmaer som traditionelt udvikler antivirusløsninger har frigivet mindre programmer som er i stand til at lokalisere og fjerne rootkits på din computer. Vi har nedenfor valgt at henvise til de mest fremtrædende anti-rootkit programmer som er frigivet (vi har ikke testet disse programmer og vil derfor hverken anbefale eller udtale om de listede programmers funktionalitet eller effektivitet):

McAfee RootkitRemover

Trend Micro RootkitBuster

Bitdefender Rootkit Remover

Sophos Virus Removal Tool