Microsoft Access er en softwareløsning som man populært kalder et relationelt databasestyringssystem (RDBMS) til brug for håndtering og bearbejdning af data.

 

Som softwareløsning er Microsoft Access primært designet til enkeltbrugere og mindre virksomheder, men leverer også mange funktioner som findes i relaterede RDBMS-applikationer, så som Microsoft SQL Server og Oracle Database. Til forskel fra de fleste andre Microsoft Office applikationer, er Access kun tilgængelige for Windows styresystemet.

 

Microsoft Access tilbyder visuelle værktøjer til oprettelse af og til udfyldelse af databaser. Programmet indbefatter værktøjer til automatisering af arbejdsflow for oprettelse af online databasedrevne Webapplikationer, som er nyttige til samarbejde omkring datadeling og dataorganisering. Efter f. eks at have oprettet og udviklet en webapplikation i Microsoft Access kan du sende den til en Microsoft SharePoint server eller en Office 365 hjemmeside.

 

Microsoft Access indbefatter også et fuldstændigt sæt af værktøjer til databaseorganisering, som giver dig mulighed for at udvikle databaser lige fra helt enkle til de mere komplekse. F. eks kan du generere databasebeskrivelser, oprette inputformularer og frembringe rapporter uden at det er nødvendigt at skrive nogen databasekode. Complete Access databaser er indkapslede som ACCDB filer (eller .MDB filer til ældre versioner), der let kan overføres til andre computere – noget der ikke er nemt at gennemføre med de fleste andre RDBMS applikationer.

 

Anvendelsen af databaser via Microsoft Access er almindeligt i små til mellemstore virksomheder til f. eks sporing af inventarfortegnelser, lageroversigt, kundeinformationer og andre forretningsrelaterede data. Den overkommelige pris og brugervenligheden gør, at Microsoft Access er et godt valg til opstart af katalogisering af dine data for at spare både tid og penge i den daglige drift.

 

Hovedfunktionerne:

 

-       Funktionsrigt relationelt databasestyringssystem (RDBMS) til Microsoft Windows systemomgivelser.

 

-       Indeholder visuelle værktøjer til organisering af databaseindhold, registreringer, rapporter, forespørgsler og
        inputformularer.

 

-       Leverer præ-konfigurerede databaseskabeloner og kan anvende delte skabelonformater.

 

-       Understøtter import og eksport af mange forskellige dataformater. 

 

Se vores udvalg her

 

Microsoft Access findes både som enkeltstående softwareløsning, men er også en del af den lidt større Microsoft Office pakke. Se nedenfor de produkter som indeholder Microsoft Access:

Simon Sez IT har lavet en lang række engelsksprogede introduktionsvideoer til Microsoft Access som er meget pædagogiske og yderst informative, så hvis du gerne vil have en visuel introduktion de forskellige funktioner i Microsoft Access er YouTube-kanalen fra Simon Sez IT oplagt.

 

 

 

Har du brug for hjælp er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os pr. mail: [email protected]