I denne vejledning vil vi vise hvordan du henter og opretter et Windows 7 installationsmedie på et USB-Stick ved hjælp af en Windows 7 image fil.

Hvis du ønsker at oprette installationsmediet på DVD, så skal du følge vejledningen i linket herunder.

 

Installation af Windows 7 via DVD

 

 

Eftersom produktet du har købt hos os er en "Elektronisk Download", så vil du ikke modtage et fysisk installationsmedie og dette skal derfor oprettes inden installationen kan startes.

For at oprette et installationsmedie på en USB-Stick, så krævers der et program som er specielt beregnet til at oprette installationsmedier ud fra image filer ellers vil det færdige installationsmedie ikke fungere efter hensigten.

Det er altså ikke muligt blot at kopiere image filen eller dens indhold over på et USB-Stick, da dette ikke vil gøre det muligt at starte computeren op fra den.

I denne vejledning har vi valgt at benytte programmet Rufus og vi vil herunder grundigt guide dig igennem processen, der heldigvis ikke tager særligt lang tid.

 

Det eneste du skal bruge er:

- Et USB-stick på minimum 4 GB

- En computer med internet adgang

 

1. Start med at hente Windows 7 image filen ned via det medfølgende download-link i kvitteringsmailen.

Som udgangspunkt er det den danske udgave af Windows 7 image filen der er at finde i kvitteringsmailen og hvis du har behov for et andet sprog, så skal du blot kontakte os på [email protected]

 

2. Hent Rufus fra deres hjemmeside via linket herunder – vælg den ”Portable” udgave, da det ikke er nødvendigt at installere denne udgave før programmet kan tages i brug.

 

https://rufus.akeo.ie/

 

 

 

3. Indsæt dit USB-Stick i computeren og start Rufus op ved at dobbelt klikke på det program du netop har hentet ned.

 

 

4. Hvis du modtager sikkerhedsmeddelelsen ”vil du tillade, at denne app foretager ændringer på computeren?”, så skal du klikke på knappen ”Ja” for at tillade at Rufus startes op på computeren.

 

 

 

5. Rufus beder nu om tilladelse til at søge efter opdateringer til programmet.

 

Klik på knappen ”Ja” for at forsætte.

 

 

 

6. Klik på ”det lille billede med CD/DVD ikonet” som vist i billedet herunder og vælg den Windows 7 ISO fil du har hentet ned via download-linket. 

 

 

 

7. Klik på knappen "Start" for at oprette installations mediet.

 

 

 

8. Der vil dukke et advarselsvindue op på skærmen, som informerer om at alle data på den valgte USB nøgle vil forsvinde.

 

Klik på knappen ”OK” for at forsætte.

 

 

 

9. Vent venligst mens Rufus opretter din installations-USB.

 

 

 

10. Rufus er færdig med at oprette din installations-USB og du er nu klar til at forsætte til selve installationen af Windows 7

 

Klik på knappen ”Luk” for at lukke Rufus.

 

 

 

Selve installationen

Næste skridt er at du anvender din nye installations-USB på den computer hvor du ønsker at installere Windows 7.

Indsæt din installations-USB i computerens USB port (Undgå at benytte de blå USB 3 porte) og start computeren.

 

NB1: Hvis computeren kun er udstyret med USB 3 porte, så kræves det at din installations-USB oprettes med et specifikt program som producenten af den pågældende computer / bundkort gør til rådighed på deres hjemmeside eller at USB 3 funktionen deaktiveres i BIOS / UEFI mens installationen foretages.

Læs mere om dette i computerens brugermanual eller kontakt producentens supportafdeling.

NB2: Normalt er computeren ikke indstillet til at boot / opstarte fra et USB-Stick og det skal du derfor selv indstille manuelt på computeren.

Dette kan gøres enten i computerens BIOS ved at sætte USB-Stick til at være første boot / opstartsmulighed eller ved at benytte computerens bootmenu - hvis computeren er udstyret med sådan en.

Læs mere om hvordan dette gøres i computerens brugermanual eller kontakt producentens supportafdeling.

 

NB3: Husk at tage backup af eventuelle filer der skal gemmes fra computerens harddisk inden installationen begynder, da alle filer vil blive slettet fra den partition Windows 7 installeres på.

 

Gå videre til installation og aktivering af Windows 7 ved at klikke på linket herunder.

Installation og aktivering af Windows 7