I denne installationsguide til Windows 7, som ”Elektronisk Download”, vil vi vise hvordan du downloader og installerer din version af Windows 7. Eftersom produktet du har købt hos os er en "Elektronisk Download", så vil du ikke modtage et fysisk DVD medie - selve installationen gennemføres via en installations-DVD som du selv skaber i Windows 7 eller Windows 8. Det er derfor nødvendigt for dig, at have adgang til en anden version af Windows 7 eller Windows 8 så du kan skabe denne installations-DVD.

Vi vil i det følgende grundigt guide dig igennem processen, der heldigvis ikke tager særligt lang tid.

Det eneste du skal bruge er:

- En tom DVD til at brænde installationsfilen til

Vær også opmærksom på, at du altid kan kontakte os og få udleveret din Windows 7 licensnøgle i fald uheldet er ude og du mister eller bortkommer den. Det er din sikkerhed for, at du altid har mulighed for at få din licensnøgle/produkt igen.

Selve installationen

Det første skridt i installationen er, at du skal downloade installationsfilen til din version af Windows 7. Anvend det download-link som fremgår på din faktura - det er det korrekte download-link til din version af Windows 7 i den bit-type, 32-bit eller 64-bit, som matcher din computer.

Efter installationsfilen er downloadet til dit skrivebord kan du se, at det er en "Disc Image File" også kaldet en ISO-fil.

Dobbelt-klik på installationsfilen. Nu vil programmet "Windows Disc Image Burner" automatisk blive startet.

Under "Disc burner:" skal du angive dit DVD-drev. Afkryds eventuelt "Verify disc after burning", så vil den brændte DVD blive tjekket for fejl til slut.

Klik på Burn for at brænde installationsfilen til din tomme DVD.

Installationsfilen bliver nu brændt til din DVD. Det tager cirka 5-10 minutter at gennemføre denne brænding. Ved afslutningen bliver din nye installations-DVD automatisk skubbet ud af dit DVD-drev. Du er nu klar til at installere Windows 7.

Næste skridt er, at du anvender din nye installations-DVD på den computer du ønsker at installere Windows 7 på. Indsæt din installations-DVD i computerens DVD-drev og start computeren op.

I nogle tilfælde er computeren ikke konfigureret til at boote/opstarte fra DVD-drevet - klik da på "ESC-knappen" så snart computeren starter op og du får nu mulighed for at angive "Boot fra DVD/CD".

Du vil efterfølgende se en tekst på din skærm som siger:

"Press any key to boot from DVD or CD..."

Klik på en tilfældig knap på dit tastatur for at fortsætte.

Nu vil Windows indlæse installationsfilerne og du ser teksten.

"Windows is loading files..."

Installationsprocessen vil påbegynde efter få minutter. Du vil blive stillet overfor tre felter, hvor du skal angive:

Sprog

Klokkeslæt/Valutaformat

Tastatur

Som udgangspunkt er alle felterne sat til Dansk. Hvis du ønsker at installere Windows 7 under et andet sprog, så kontakt os venligst og vi skal assistere dig med at få det gennemført.

I næste dialogvindue i installationsprocessen skal du blot klikke på den store knap Installer.

I de følgende dialogvinduer vil du blive bedt om at vælge hvilken version af Windows 7 du ønsker at installere - her er det vigtigt at du vælge den korrekte version dvs. den som svarer til den du har købt hos os.

Resten af installationsprocessen vil forløbe mere eller mindre automatisk. Du vi blive bedt om at indtaste licensnøglen til din version af Windows 7 på et tidspunkt og desuden genstarte computeren en gang eller to, men ellers så vil du inden for kort tid have installeret Windows 7 på din computer.

Oplever du nogle former for problemer, så besøge venligst vores support modul som du finder i vores menuoversigt.