I denne installationsguide til Windows 7, som ”Elektronisk Download”, vil vi vise hvordan du downloader og installerer din version af Windows 7. Eftersom produktet du har købt hos os er en "Elektronisk Download", så vil du ikke modtage et fysisk DVD medie - selve installationen gennemføres via en USB-enhed. Det er derfor nødvendigt for dig, at have adgang til en anden version af Windows 7 eller Windows 8 så du kan skabe denne installations-USB.

Vi vil i det følgende grundigt guide dig igennem processen, der heldigvis ikke tager særligt lang tid.

Det eneste du skal bruge er:

- En USB-enhed

Vær også opmærksom på, at du altid kan kontakte os og få udleveret din Windows 7 licensnøgle i fald uheldet er ude og du mister eller bortkommer den. Det er din sikkerhed for, at du altid har mulighed for at få din licensnøgle/produkt igen.

Selve installationen

1. Start med at download Windows 7 USB/DVD Download Tool via dette link.

 

Download Windows 7 USB/DVD Tool

 

2. Påbegynd installationen af Windows 7 USB/DVD Download Tool på din computer efter endt download.

 

3. Download installationsfilen til din version af Windows 7.

Anvend det download-link som fremgår på din faktura - det er det korrekte download-link til din version af Windows 7 i den bit-type, 32-bit eller 64-bit, som matcher din computer.

Efter installationsfilen er downloadet til dit skrivebord kan du se, at det er en "Disc Image File" også kaldet en ISO-fil.
4. Start Windows 7 USB/DVD Download Tool op og følg installationsprocessen. 

Du vil nu se følgende skærmbillede.5. Klik på knappen Browse og vælg nu den ISO-fil som du har downloadet. Klik på Next for at fortsætte.6. Du skal nu vælge om du ønsker at kopiere ISO-filen til en USB-enhed eller et DVD-medie. Vi vælger her at "USB device". Tilknyt/indsæt din USB-enhed til computeren og klik på knappen USB device.Du ser nu en oversigt over den valgte USB-enhed. Klik på knappen Begin copying.7. Hvis din USB-enhed ikke er formateret eller allerede indeholder data, så vil du blive bedt om at slette og formatere alt indhold på den. Klik i den forbindelse på knappen Erase USB Device og bekræft.8. Windows 7 USB/DVD Download Tool vil nu formatere og kopiere ISO-filen til din USB-enhed.9. Efter cirka 10 minutter er den boot-bare USB-enhed oprettet. Du kan nu genstarte din computer med USB-enheden tilknyttet en relevant USB-port.
10. Næste skridt er, at du anvender din nye installations-USB på den computer du ønsker at installere Windows 7 på. Indsæt din installations-USB i computerens USB-Port og start computeren op.

I nogle tilfælde er computeren ikke konfigureret til at boote/opstarte fra USB-port - klik da på "ESC-knappen" så snart computeren starter op og du får nu mulighed for at angive "Boot fra DVD/CD".

Du vil efterfølgende se en tekst på din skærm som siger:

"Press any key to boot from DVD or CD..."

Klik på en tilfældig knap på dit tastatur for at fortsætte.

11. Nu vil Windows indlæse installationsfilerne og du ser teksten.

"Windows is loading files..."

12. Installationsprocessen vil påbegynde efter få minutter. Du vil blive stillet overfor tre felter, hvor du skal angive:

Sprog

Klokkeslæt/Valutaformat

Tastatur

Som udgangspunkt er alle felterne sat til Dansk. Hvis du ønsker at installere Windows 7 under et andet sprog, så kontakt os venligst og vi skal assistere dig med at få det gennemført.

13. I næste dialogvindue i installationsprocessen skal du blot klikke på den store knap Installer.

I de følgende dialogvinduer vil du blive bedt om at vælge hvilken version af Windows 7 du ønsker at installere - her er det vigtigt at du vælge den korrekte version dvs. den som svarer til den du har købt hos os.

Resten af installationsprocessen vil forløbe mere eller mindre automatisk. Du vi blive bedt om at indtaste licensnøglen til din version af Windows 7 på et tidspunkt og desuden genstarte computeren en gang eller to, men ellers så vil du inden for kort tid have installeret Windows 7 på din computer.