Hvis du benytter en installations-DVD, så vil du se følgende tekst på din skærm når din computer starter op:

"Press any key to boot from DVD or CD..."

Tryk på en tilfældig tast på dit tastatur for at boot / starte computeren op fra DVD drevet.

 

 

 

 

Nu vil Windows indlæse installationsfilerne og du vil se teksten:

"Windows is loading files..."

Installationsprocessen vil påbegynde efter få minutter.

 

 

 

 

1. Sprogindstillinger: Som udgangspunkt er alle felterne sat til det sprog som installationsmediet er oprettet i og i det her tilfælde har vi valgt at installere Windows 7 på dansk.

Klik på knappen ”Næste” for at forsætte.

 

 

 

 

2. I næste dialogvindue i installationsprocessen skal du blot klikke på knappen ”Installer” for at gå videre til installationen.

 

 

 

 

3. Licensbetingelserne: Her kan licensbetingelserne læses inden de accepteres.

Sæt flueben i rubrikken ud for ”Jeg accepterer licensbetingelserne” og tryk på knappen ”Næste” for at forsætte.

 

 

 

 

4. Valg af installationstype: Klik på ”Brugerdefineret (avanceret)” for at vælge at foretage en ny installation af Windows 7 på computeren.

 

 

 

 

5. Valg af harddisk / partition: I denne vejledning har vi valgt at benytte hele harddisken til Windows 7 installationen, så vi har derfor slettet alle partitioner på harddisken og lader installationsprocessen automatisk oprette de nødvendige partitioner.

Vælg i listen den tomme harddisk eller partition som Windows 7 skal installeres på og klik på knappen ”Næste” for at starte installationen.

Hvis harddisken ikke er tom, så kan de nuværende partitioner slettes eller formateres ved at klikke på ”Drevindstillinger (avanceret)” og vælg den ønskede partition. Klik på ”Slet” eller ”formatér” og derefter på ”OK” for at gennemføre handlingen.

 

NB: Husk at tage backup af filer som ønskes gemt, da alle data der er gemt
på de partitioner som slettes eller formateres går tabt!

 

Hvis man ønsker at dele harddisken op i 2 eller flere drev / partitioner, så har man mulighed for at gøre dette ved manuelt at oprette partitionerne.

Start med at oprette den partition Windows skal installeres på og opret derefter de resterende partitioner. Ved oprettelse af den første partition oprettes der samtidigt en partition på 100 MB, som benyttes til boot / opstartsfiler og genopretning informationer.

Marker den Ikke-allokeret plads på den harddisk Windows 7 skal installeres på klik på ”Ny”. Angiv størrelsen i MB på den partition der ønskes oprettet og klik på ”Anvend” for at oprette partitionen. Opret de resterende partitioner ud fra den overskydende Ikke-allokeret plads på harddisken.

Windows 7 installationen kræver en partition på minimum 16 GB for 32-bit installationen og 20 GB for 64-bit installationen. Det anbefaler at benytte en større partition, hvor der tages højde for den software man ønsker at installere efter Windows 7 er installeret.

 

 

 

 

6. Windows 7 installeres nu på computeren og dette kan godt tage lidt tid.

 

 

 

 

7. Installationen er gennemført: Fjern installationsmediet fra computeren og klik på knappen ”Genstart nu” eller vent til computeren automatisk genstarter efter 10 sekunder.

Hvis installationsmediet ikke fjernes risikerer man at installationen starter forfra.

 

 

 

 

8. Efter computeren er genstartet fuldføres installationen og konfigurationen af den nye installation begynder.

 

 

 

 

9. Brugernavn: Vælg brugernavn til kontoen, samt et computernavn der gør computeren nem at identificere på netværket og klik derefter på knappen ”Næste” for at forsætte.

 

 

 

 

10. Adgangskode: Kontoen kan beskyttes med en adgangskode, der skal angives når der logges ind på kontoen. Det er valgfrit om man ønsker en adgangskode og hvis man ikke ønsker det, så skal man blot efterlade felterne tomme.

Angiv en adgangskode eller undlad og Klik på knappen ”Næste” for at forsætte.

 

 

 

 

11. Windows produktnøgle: Angiv din Windows 7 licens / produktnøgle der tilhører den installerede udgave af Windows 7 og sæt flueben i rubrikken ud for ”Aktivér Windows automatisk, når jeg er online” med mindre andet ønskes.

Klik på knappen ”Næste” for at forsætte.

 

 

 

 

12. Indstil Windows Update: Klik på en af de tre indstillingsvalgmuligheder for Windows Update.

Vi anbefaler ”Brug anbefalede indstillinger” for at modtage både vigtige og anbefale opdateringer.

Hvis man ikke ønsker at modtage den automatiske opdatering til Windows 10, som er en del af de anbefalede opdateringer, så anbefales det at vælge ”Installer kun vigtige opdateringer” og manuelt vælge de anbefale opdateringer man ønsker installeret.

 

Det er muligt at ændre indstillingerne for Windows Update efter installationen ved at gøre følgende:

Klik på ”Start / Windows ikonet” i nederste venstre hjørne -> klik på ”Alle programmer” og derefter ”Windows Update” -> Klik på ”Skift indstillinger” og vælg de ønskede indstillinger Windows Update.

 

 

 

 

13. Dato og klokkeslæt: Juster dato, klokkeslæt og tidszone hvis nødvendigt og klik på knappen ”Næste” for at forsætte.

Sæt flueben i rubrikken ”Tilpas automatisk til sommertid” for automatisk at indstille klokken når der skifte mellem sommer- og vintertid.

 

 

 

 

14. Nætværksplacering: Klik på den type netværk der passer til din nuværende placering.

 

 

 

 

15. Konfigurationen færdigøres og Windows 7 startes nu op for første gang på computeren.

 

 

 

 

16. Windows 7 er nu installeret og klar til brug.

 

God fornøjelse!

Har du brug for hjælp er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os pr. mail: [email protected]