I takt med den stigende digitalisering er vores forbrug af data steget eksplosivt de seneste år. Vi streamer film på Netflix, ser dokumentarer på YouTube og spiller online-spil som aldrig før. Desværre kender de færreste danskere til deres behov, og derfor risikerer de, at deres bredbåndsforbindelse ikke rækker.

På grund af dette har vi i samarbejde med Samlino.dk udarbejdet denne artikel, som har til formål at gøre dig klar over, hvilke internethastigheder, du har behov for.

 

Hvorfor du bør overveje dine hastighedsbehov

Internethastigheder er i dag et meget vidt begreb. På grund af fibernettets voksende dækning kan en typisk internethastighed variere fra 10/10 mbit til 100/50 mbit.

Det kan derfor godt være forvirrende at vælge den rigtige internethastighed, da der er mange faktorer, der spiller ind. Programmer såsom Skype, Netflix, Spotify og spil er alle faktorer, som til tider kan kræve relativt store mængder båndbredde.

For at hjælpe dig har vi skrevet et par gode råd, som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige download-internethastighed.

 

  • Benytter du kun internettet til at læse e-mails og surfe rundt på hjemmesider uden at se videoer kan du nøjes med en forbindelse på under 5 mbit/s.
  • Ser du af og til film online, eller spiller du computerspil i et meget begrænset omfang kan du typisk klare dig med en hastighed omkring10 mbit/s.
  • Nyder du ofte HD-streaming på streaming-tjenester som Netflix og downloader du også i stor stil? Så skal du højst sandsynligt have fat i en internetforbindelse med hastigheder mellem 10-25 mbit/s.
  • Er du en hardcore gamer, og er du ligeledes en meget hyppig forbruger af streaming samt downloading skal du mindst have en hastighed på 40 mbit/s.

 

En høj hastighed kan spare dig for tid & besvær

Er du på forkant med datasikkerhed har du sikkert allerede stiftet bekendtskab med online-backup og den betydning, som en god internetforbindelse har man tager backup.

Ved du intet om online-backup, er det heldigvis ikke så svært at bruge. Online-backup er blevet meget billigere de seneste år, og du kan derfor lave en onlinebackup af din data uden at skulle betale en bondegård for det. Ved at bruge onlinebackup undgår du at miste din data ved et uheld, og derudover slipper du også for besværet med fysiske kopier af information.

Der findes dog også ulemper i forbindelse med onlinebackup, og én af de største ulemper er, at det tager utrolig lang tid at uploade sin data til en online-server, i tilfælde af, at man har en stor mængde data.

Heraf kommer det smarte ved at have en god bredbåndsforbindelse: Har du en høj download/upload hastighed er du fremtidssikret, da du derved både kan benytte alle de online-tjenester du ønsker, samtidig med at du kan uploade din data uden tidsmæssige problemer.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din upload-internetforbindelse er for langsom til at kunne lave online-backup, er der her et par gode vejledende råd til at hjælpe dig:

Jo højere upload-hastighed, desto hurtigere vil du kunne lave din backup:

  • Har du en upload-hastighed på omkring 10 mbps/s vil det cirka tage dig 2 timer at uploade 10 GB
  • Har du en upload-hastighed på omkring 20 mpbs/s vil det cirka tage dig 1 time at uploade 10 GB
  • Har du en upload-hastighed på omkring 50 mpbs/s vil det cirka tage dig 30 minutter at uploade 10 GB

 

Sådan skifter du bredbåndsudbyder på bedst mulig vis

Hvis du føler at din internethastighed er for langsom, eller hvis du i løbet af denne artikel er blevet klar over, at du trænger til en ny bredbåndsforbindelse, er der heldigvis en meget nem måde at gøre det på.

Den letteste måde at få overblik over alle tilbud på markedet er ved at anvende sammenligningsportaler som Samlino.dk.

Her er alle bredbåndsudbydere og deres tilbud samlet, hvilket giver dig muligheden for at sammenligne priser på bredbånd og på få sekunder finde det bedste og billigste bredbånd.