Hvis du nogensinde ved et uheld har fået slettet et billede eller Word-dokument, så ved du sikkert hvor træls det kan være at forsøge at genskabe eller få sine filer frem igen. Vi vil i dette tip anmelde et lille gratisprogram som hedder Recuva og som kan hjælpe med at genskabe mange typer af filer på din computer og andre enheder.

Recuva er udviklet af softwarefirmaet Piriform som også har udviklet bla. CCleaner. Piriform har udviklet Recuva som et gratisprogram til private computerbrugere og en udgave som hedder Recuva Professional til virksomheder som koster penge - dette tip omhandler gratisudgaven.

 

Hvad kan Recuva hjælpe mig med?

Recuva er en helt enkel softwareløsning på mistede eller slettede filer som computerbrugeren gerne vil have genskabt. Recuva kan f.eks. genskabe og gendanne filer på en computer som har haft nedbrud eller hvor du som computerbruger har fået slettet f.eks. dine musikfiler ved en fejl.

Recuva er meget fleksibelt og kan genskabe billeder, musikfiler, videoer, e-mails og mange andre typer af datafiler. Genskabelsen kan ske fra din harddisk, eksterne harddisk, USB-drev, hukommelseskort og andre enheder som fungerer som lagerplads for datafiler.

Faktisk kan Recuva også genskabe filer fra en formateret harddisk eller lign. drev. Denne scanningsteknologi som hedder "Deep scan" i Recuva kan analysere en harddisk for alle spor af de slettede filer og med stor sandsynlighed genskabe disse.

Her er det dog vigtigt at fremhæve, at Recuva kan kun genskabe datafiler som ikke allerede er blevet overskrevet. Så snart du bliver klar over du har mistet data bør du starte Recuva og forsøge genskabelse. Hvis du venter risikerer du, at ny data som tilføjes din harddisk eller anden enhed overskriver de data-sektorer som den "mistede" data var gemt i.

 

Kom nemt i gang med Recuva 

For begyndere er Recuva rigtig nem at komme i gang med. Efter installationen kan du straks scanne din harddisk eller anden enhed for slettede datafiler. Du kan enten foretage en komplet scanning efter alle datatyper eller vælge en scanning som kun leder efter billedfiler eller videofiler.

Recuva er oversat til dansk, men på engelsk som udgangspunkt. I Recuva skal du klikke på knappen Options i højre hjørne. Under fanebladet General under Language kan du vælge Danish. Nu er alt på dansk.

Vi håber dette tip kan hjælpe dig, hvis du oplever datatab og kan få genskabt dine filer. Vi anbefaler altid at du tager backup af din data som en ekstra sikkerhed imod datatab. Vi anbefaler Acronis True Image Advanced til backup til Windows, Mac, Android og iOS enheder - som en ekstra bonus giver Acronis 250 GB cloud-lagerplads til dine sikkerhedskopier.