Sådan tager du backup af din smartphone

 

Selvom vi primært gemmer vores dokumenter, film, musik og andre former for data på vores stationære computer, så er den håndholdte smartphone (iPhone, HTC, Samsung, LG osv.) også gået hen og blevet opbevaringsmedie for meget af det data vi dagligt anvender. De fleste har næsten hele musiksamlingen, eller i hvert fald en pæn del af den, gemt på deres smartphone. Vi gemmer også sjove videoer og filmklip optaget med kameraet på vores smartphone. I den mere alvorlige del har vi også alle vores SMS beskeder, en del mails og vores kontaktpersoner gemt på vores smartphone.

 

Hvis uheldet er ude og du f. eks mister din smartphone eller glasset bliver smadret og du skal have den udskiftet, så er du nødt til at have en backup af alt data på din smartphone som du kan genskabe igen. Med softwareproduktet MobileGo til Android (Windows) kan du på en nem måde tage backup af alt data på din smartphone og genskabe det på et tidspunkt, der passer dig.

 

Vi vil her kort gennemgå hvordan du kommer i gang med at bruge MobileGo til Android (Windows).


Tag backup af din smartphone


Download MobileGo til Android (Windows). Installér programmet i Microsoft Windows.


Tilslut din smartphone til computeren via USB eller WiFi og følg de instruktioner som du modtager.

Åbn MobileGo og du vil nu have forskellige muligheder. Under "Devices" kan du se din smartphone. Klik på den. I højre side af softwaren kan du nu se nogle flere funktioner. Under "Tools you may like" har du flere, men lige nu er det "Backup" knappen vi er interesseret i - klik på den.

 Et dialogvindue vil dukke op, hvor alle mapper på din smartphone automatisk er markeret. Du kan se at bla. kontakter, tekstbeskeder (SMS) og Apps er markeret. Du kan frit fravælge mapper du ikke ønsker at tage backup af.

I den nederste del af dialogvinduet er "Locations", der angiver hvor på din computer den pågældende backupkopi bliver gemt. Du kan også se hvor stor backupkopien estimeres at fylde og hvor meget plads som er ledig på din computer. Når du er klar skal du klikke på "Back Up" knappen. Du må ikke frakoble din smartphone, imens backup-processen er i gang.

 For at genskabe en backup skal du gøre følgende:


Hvor du i hovedvinduet i det forrige klikkede på "Backup" skal du i stedet for klikker på knappen "Restore".Igen er det vigtigt, at du ikke frakobler din smartphone i forbindelse med genskabelse af en backup.