Der kan være forskellige årsager til at skifte sprog i Windows 10 - det kan være du er træt af dansk, eller måske føler at den engelske brugerflade du installerede Windows 10 på skal skiftes til dansk. Det er heldigvis meget nemt at skifte sprog i Windows 10 og det tager kort tid. Vi vil viser dig hvordan i det følgende.

 

Vores udgangspunkt for denne vejledning er, at vores Windows 10 er på engelsk og vi vil gerne skifte sproget til dansk. Fremgangsmåden vi beskriver er den samme uafhængigt hvilket sprog du ønsker at skifte til og fra.

 

 

1. Klik på Start-knappen og klik på Settings.

 

 

 

 

2. Klik herefter på den store knap "Time & Language".

 

 

 

 

3. I venstre side skal du klikke på "Region & language".

 

 

 

 

4. Under "Languages" har du muligheden for at tilføje en ny sprogpakke til Windows 10. Klik på linket "Add a language".

 

 

 

 

5. Du bliver nu præsenteret for alle de sprog som understøttes af Windows 10. Det nemmeste er at benytte søgefeltet og søge på "dansk". Klik på søgeresultatet "Dansk - Danish".

 

 

 

 

6. Tilbage under "Languages" er dansk nu blevet tilføjet som sprogpakke. Klik på "Dansk - Language pack installed" og du bliver præsenteret for tre knappen. Klik på "Set as default". Nu er den danske sprogpakke valgt i Windows 10.

 

 

 

 

7. Det er ikke altid tilstrækkeligt blot at skifte sprogpakken i Windows 10, da bla. Velkomst-skærmen, Login, Genstart og andre dialogvinduer endnu er på engelsk (eller det forrige sprog) - ås inden du genstarter skal du foretage et par ekstra rettelser.

 

Klik på søgefunktionen til højre for Start-knappen. Indtast "Control" for at få søgeresultatet "Control Panel" vist. Klik på det.

 

 

 

 

8. Klik på "Clock, Language, and Region".

 

 

 

 

9. Klik på "Region".

 

 

 

 

10. Klik først på fanebladet "Administrative". Klik dernæst på "Copy settings..." knappen.

 

 

 

 

11. I det næste dialogvindue skal du i bunden afkrydse de to bokse:

 

Welcome screen and system accounts

New user accounts

 

Klik på OK.

 

 

 

 

12. Du skal nu genstarte din computer, og Windows 10, før ændringer i sprogpakken kan gennemføres.