Alle Mac-computere har funktionen "Boot Camp" integreret i deres system. Boot Camp hjælper dig med at installere Microsoft Windows på din Mac-computer, så du kan afvikle dette styresystem på din Mac.

Du har ikke behov for at downloade supplerende applikationer (du skal kun oprette et ISO-billede til Boot Camp) eftersom Boot Camp-assistenten blot skal afvikles og vil derefter guide dig igennem installationsprocessen.

Efter du har installeret Windows 10 på din Mac vil du ved hver opstart have mulighed for at starte enten Mac OS eller Windows 10. Du kan også direkte i Mac OS genstarte din Mac i f.eks. Windows 10.


Systemkrav til din Mac

Vær opmærksom på, at hvis du ønsker at installere Windows 10 Home eller Windows 10 Professional, så skal din Mac have OS X Yosemite og nyere.

Boot Camp understøtter Windows 10 Home og Windows 10 Professional i 64-bit udgaverne.


Dette skal du bruge

Du skal bruge et ISO-billede af den udgave af Windows 10 som du ønsker at installere på din Mac. Via Microsofts hjemmeside kan du downloade et værktøj kaldet "MediaCreationTool.exe" som hjælper dig med at downloade og oprette en USB eller DVD installationsmedie.

Klik videre til Microsoft hjemmeside til download

Du skal også have en licensnøgle til den ønskede udgave af Windows 10 som du ønsker at aktivere på din Mac-computer (du kan købe licensnøgler til Windows 10 via vores webshop).


Installation af Windows 10 på din Mac

Vi har prøvet at opstille en række punkter du bør følge for at installere Windows 10 på din Mac - se her:

1. Først bør du tjekke om din Mac faktisk understøtter installation af Windows 10. Følgende Mac-computere understøtter 64-bit udgaven af Windows 10 som er nødvendig ved brug af Boot Camp.

MacBook Pro (2012 og nyere)
MacBook Air (2012 og nyere)
MacBook (2015 og nyere)
iMac Pro (2017)
iMac (2012 og nyere)
Mac mini (2012 og nyere)
Mac mini Server (ultimo 2012)
Mac Pro (ultimo 2013)

Er du usikker om din Mac understøtter 64-bit udgaven af Windows 10 kan du via dette link tjekke det.

2. Tjek om alt software installeret på din Mac er opdateret. Dette gøres nemt ved at åbne App Store på din Mac og søge efter softwareopdateringer til den softwareapplikationer som er installeret på din Mac. Er der softwareopdateringer tilgængelig, så anbefales det at du foretager disse opdateringer inden du går videre i installationen af Windows 10.

3. Du skal nu starte Boot Camp. Det gør du nemmest via mappen Hjælpeprogrammer - du kan evt. søge efter Boot Camp via Spotlight app'en.

4. Boot Camp vil nu assistere dig i at installere Windows 10 på din Mac. Det er vigtigt at du følge de anvisninger som Boot Camp præsenterer på din skærm. En del af processen er at ompartitionere harddisken og downloade systemfiler som er relateret til Windows 10.