Parallels Desktop til Mac

Du bruger Mac, og det er du rigtigt glad for, men nogle gange har du brug for at kunne køre programmer fra Windows. Det kan du med Parallels Desktop til Mac. Der kan være masser af grunde til at benytte Mac i stedet for en Windows-baseret computer. Nogle mennesker elsker designet og kunne ikke finde på at gå ned på deres IT look. Hvis man arbejder indenfor arkitektur, design eller noget andet med fokus på billeder og grafik, er Mac OS traditionelt det foretrukne styresystem. - Det samme gælder, hvis du producerer musik. Det kan også være, at du simpelthen bedre kan lide den måde styresystemet er bygget op, fordi det har en Unix-kerne. - Og måske er det helt tilfældigt, at du bruger Mac den dag i dag.

 

Problemer med Windows og Mac 

Noget af det, som Windows brugere i mange år har brokket sig over er, at Mac OS og Windows computere ikke altid er kompatible. Der er ikke de samme filsystemer, programmer osv. Der er  dog flere og flere programmer, der fungerer på tværs af styresystemer. Ikke desto mindre har disse problemer reelt betyder, at mange der bruger Mac OS har måtte købe en computer, de kunne køre Windows på. Det er både dyrt og irriterende. Der er ikke noget ved at skulle skifte maskine alt efter, hvad man skal lave. Og det er heller ikke fedt at bruge en masse penge på en computer, man ikke rigtigt drømte om. Da der er nogle helt specielle programmer på Mac og et design, man hurtigt bliver glad for, så har de fleste brugere heller ikke haft lyst til at skifte Mac’en helt ud.

 

To styresystemer på en computer 

Nu er der ikke længere grund til bekymringer og frustrationer. Med Parallels Desktop til Mac kan du køre Windows-programmer på din Mac. Du kan faktisk også køre Linux-programmer, hvis du skulle få lyst til det. Nu behøver du altså ikke længere at have gang i flere maskiner på en gang for at køre alle dine yndlingsprogrammer. Parallels Desktop hjælper dig med at lave en virtuel maskine, der kører Windows. En virtuel maskine lyder måske lidt kompliceret, men det er ret enkelt. Du kan enten vælge mellem at oprette en ny virtuel maskine med Windows eller lave en virtuel kopi af din nuværende Windows-computer og så at sige sætte den ind i din Mac. Den virtuelle maskine bor nemlig inde i din Mac, og du skal simpelthen bare installere Windows inde i den.

Nu tænker du nok, at det er for godt til at være sandt, men det er det faktisk ikke. Du kan en lang række ting, når du bruger Parallels Desktop til Mac. Tidligere har der været andre programmer, som også kunne hjælpe dig med at køre Windows programmer på Mac OS. Der er opstået en del problemer i kølvandet på mange af de tidligere programmer til at køre Windows på Mac. Først og fremmest har det ikke altid været lige brugervenligt. Det har med andre ord været svært at benytte applikationen og få glæde af den. Derudover har det været nødvendigt at genstarte ens Mac, for at det kunne fungere. Det er frustrerende at være i gang med noget og blive nødt til at reboote for at kunne bruge nogle bestemte programmer.

 

Features ved Parallels Desktop

 • Du behøver ikke at genstarte din Mac for at åbne programmer fra Windows. Det er altså muligt at have flere programmer kørende på én gang. - Også selvom nogle programmer ligger på din virtuelle computer.

 

 • Det er også muligt at overføre informationer imellem de forskellige programmer. Hvis du bruger to forskellige grafiske programmer, kan du altså overføre objekter fra det ene til det andet uden problemer.

 

 • Med Parallels Desktop kan du spille alle dine Windows computerspil uden at skifte computer eller genstarte din Mac.

 

 • 3D programmer er heller ikke et problem - de fungerer fuldt ud med Parallels Desktop.

 

 • Hvis du har lyst, kan du faktisk kopiere alle filer og informationer fra din Windows computer og ind i din computer med Mac OS. De fungerer på samme måde på din Mac.

 

 • Det betyder også, at det er nemt for dig at dele filer med andre - uanset om de bruger Windows eller Mac.

 

 • Du kan også bruge hardware-enheder, der er kompatible med begge styresystemer. Altså kan din printer, din mus eller lignende godt være udviklet til Windows, men fungere på din Mac med Parallels Desktop.

 

Systemkrav

 

 • Du skal have mindst 4 GB ram, men det anbefales, at du har 8 GB ram for at få reelt udbytte af Parallels Desktop til Mac.

 

 • Din processor skal være: Intel Core 2 Duo, Core i3, Core i5, Core i7, Core i9, Intel Core M eller Xeon.

 

 • I forbindelse med installation skal du have 600 GB ledig plads på din Mac. Derudover skal du have den mængde plads, som den virtuelle maskine har brug for. Til Windows 10 er der eksempelvis brug for 16 GB. De fleste nyere Mac computere og Macbooks har rigeligt med plads.

 

 • Hvis du vil have rigtigt meget ud af det, kan det anbefales, at du har et SSD drev. - Solid State Drive. Det er dog ofte en smagssag, om man er til SSD, som normalt ikke er i din Mac, når du køber den fra ny.

 

Fordele og ulemper

En af de store fordele er især, at du ikke skal genstarte din computer. Det betyder nemlig også, at alle programmerne kan fungere sideløbende med hinanden. Det gør Parallels Desktop til Mac meget unik i forhold til resten af markedet. De programmer, som traditionelt set har været svære at simulere, kan nu godt fungere uden problemer. Her er især tale om programmer til lyd, grafik og spil.

Til gengæld kræver Parallels Desktop til Mac, at du har en stærk maskine. Du får ikke glæde af Parallels Desktop til Mac, hvis du har mindre end 8 GB ram. - Hvis din Mac er af ældre dato og har en lidt lavere arbejdshukommelse. Omvendt så har de fleste Mac computere og Macbooks 8GB ram eller mere, så det er ikke et reelt problem for de fleste. Du kan undersøge, hvor mange GB ram du har ved at trykke på æblet øverst til venstre på din skærm og trykke på “om denne Mac”.

En fordel er, at det er meget let at bruge Parallels Desktop til Mac. Når det er installeret, kan du bruge din computer uden at skulle tænke over det. Til gengæld kan det godt være lidt udfordrende at installere. Her skal du være indstillet på, at det godt kan tage lidt tid at få på plads. Det er dog ikke noget, som den gennemsnitlige Mac bruger ikke kan finde ud af, hvis du følger instruktionerne nøje og ikke forsøger at improvisere.

 

Det er pengene værd

Nogle mennesker synes, at Parallels Desktop til Mac er for dyrt, men det kommer selvfølgelig an på alternativerne. Der er årlige opgraderinger af Parallels Desktop til Mac, hvilket sikrer dig, at det altid er på forkant med udviklingen af de styresystemer, du kan køre på din Mac. Det betyder til gengæld også, at prisen er højere. Nogle af de billigere alternativer på markedet kan ikke det samme - de kræver bl.a. reboot og kan ikke køre programmerne parallelt med hinanden. Der er forskellige priser både til studerende, private og virksomheder, så de fleste burde kunne være med.