Gode råd til bedre sikkerhed online

I dag foregår en stor del af vores liv online. Vi bruger internettet til at handle, banke, kommunikere og underholde os. Men den digitale verden kan også være et farligt sted, hvis man ikke er forsigtig. Hackere, svindlere og andre kriminelle forsøger konstant at udnytte folks uvidenhed og tillid.

Internettet er en fantastisk ressource, men det kan også være et farligt sted. Hackere, svindlere og andre kriminelle forsøger konstant at udnytte folk online. Denne guide giver dig gode råd til, hvordan du kan færdes mere sikkert online.


BRUG FOR HJÆLP ELLER HAR DU BARE ET SPØRGSMÅL?

Du er altid meget velkommen til at skrive til os på livechat eller direkte til mail på [email protected]


Hvorfor er online sikkerhed afgørende?.01 - BRUG STÆRKE OG UNIKKE ADGANGSKODER

At oprette stærke og unikke adgangskoder. Gem aldrig dine adgangskoder i din browser. Hos e-Gear.dk anbefaler vi at du bruger lastpass til at beskytte dine passwords.

Læs mere her


02 - AKTIVÉR TOTRINSBEKRÆFTELSE

Med dette vil du modtage en prompt til at tilføje en anden metode til bekræftelse sammen med adgangskoden, som f.eks. en kode, fingeraftryk, OTP i dit telefonnummer eller e-mail, osv. Igen anbefaler vi at du bruger lastpass authenticator

Læs mere her03 - HOLD DIT SOFTWARE OPDATERET

Jo ældre dit system og dets konfigurationer er, jo længere tid har hackere til at finde og udnytte alle sårbarheder. At holde din software opdateret er vigtigt for at opretholde sikkerheden på dine enheder. Det gælder specielt windows. Hvis dette ikke holdes opdateret får du ikke optimal beskyttelse.

Læs mere her


04 - VÆR FORSIGTIG MED PHISHING-SVINDEL OG SMS

Phishing-svindel er forsøg på at narre dig til at give dine personlige oplysninger væk, såsom loginoplysninger eller kreditkortnumre. Samme type kan du modtage som almindelig sms på din telefon. Se altid først hvem afsender er inden du klikker og giv aldrig dine informationer videre.

Læs mere her05 - BEGRÆNS DELING AF INFORMATION

Vær opmærksom på de oplysninger, du deler online, og undgå at offentliggøre følsomme personlige eller økonomiske oplysninger på sociale medier eller andre offentlige platforme. Dette gælder specielt på sociale medier. Altid gennemgå dine privatlivs-indstillinger på f.eks. facebook.

Læs mere her06 - SIKRE DIG NÅR DU SHOPPER ONLINE

Sørg altid for, at hjemmesiden, du handler fra, har en sikker forbindelse (https://), og at den er troværdig og kendt. Tjek altid anmeldelser fra andre kunder for at få en idé om produkternes kvalitet og virksomhedens pålidelighed, før du foretager et køb. Undersøg altid virksomhedens returneringspolitik, så du ved, hvad du skal gøre, hvis du ikke er tilfreds med dit køb eller har brug for at returnere det. Se altid om du kan finde solide kontaktinformationer som e-mail, telefon eller en fysisk adresse på virksomheden.

Læs mere her08 - BRUG PROFESSIONEL SIKKERHEDSSOFTWARE

Beskyttelse mod malware og cyberangreb: Sikkerhedssoftware, såsom antivirusprogrammer og firewall, hjælper med at forhindre malware-infektioner og andre former for cyberangreb, der kan stjæle dine personlige oplysninger eller beskadige dine enheder. Beskyttelse af personlige oplysninger og anonymitet: VPN (Virtual Private Network) krypterer din internetforbindelse og skjuler din IP-adresse, hvilket gør det sværere for hackere og uønskede overvågere at spore dine onlineaktiviteter og stjæle dine personlige oplysninger.

Adgang til blokeret indhold og sikker browsing: Med en VPN kan du få adgang til blokeret eller censureret indhold på nettet og surfe sikkert, selv når du bruger offentlige Wi-Fi-netværk, hvilket minimerer risikoen for at blive udsat for ondsindede angreb eller overvågning.

Læs mere herBRUG FOR HJÆLP ELLER HAR DU BARE ET SPØRGSMÅL?

Du er altid meget velkommen til at skrive til os på livechat eller direkte til mail på [email protected]