Du har sikkert prøvet det. Du sætter en DVD eller en CD i din computer og venter spændt på, at den loader, så du kan få lov til at se din yndlingsfilm eller høre din yndlingsplade på computeren. Du bliver mere og mere utålmodig, alt imens der ikke sker noget som helst på din computerskærm. Du prøver at åbne computerens standardmultimedieafspiller, men mødes blot af beskeden om, at filen ikke kan indlæses. Hvad gør du? Du må have fat i et afspilningsprogram, der kan imødekomme dine behov.

 

Hvad er VLC?

 

VLC media player (VideoLan Client) er en multimedieafspiller udviklet af VideoLan-projektet i 2001. VideoLan er en nonprofit organisation, som udvikler software og programmer til at afspille forskellige typer medier på. VLC er en af verdens mest populære og brugte medieafspillere, da den ikke blot er den mest platformuafhængige afspiller, men også kan afspille næsten alt indhold, som mange andre afspillere ikke kan. VLC media player kan fås i flere forskellige versioner til både Mac, Windows, Android og mange flere, og så er den oveni købet gratis at downloade.

 

Sådan får du VLC til Windows 10

 

Ønsker du at få VLC til din computer, er det meget simpelt. Det styresystem, der mest hyppigt bliver brugt til at downloade VLC, er Windows. Windows 10 er det nyeste styresystem fra Windows og blev offentliggjort i 2014. Her kan du læse om, hvordan du downloader VLC til din computer, hvis du har Windows 10.

 

Det er nemlig meget enkelt og nemt at downloade VLC til Windows 10. Det er helt gratis og kan gøres på få minutter.

 

Gå ind på videolan.org, der er VLC’s officielle hjemmeside, og tryk på VLC download. Her kan du ved knappen ”download” klikke på Windows, og installationen af VLC til Windows 10 vil automatisk gå i gang.

 

Du kan også søge på ”VLC download til Windows 10” på Google, hvorved du vil blive ledt ind på samme hjemmeside. Det er sikkert og nemt at downloade VLC fra den officielle hjemmeside, og du er garanteret, at der hverken er reklamer, tracking eller spyware med VLC-downloadet. Det vil sige, at du ikke skal være nervøs for, at du, når du downloader, bliver udsat for hacking og overvågning af din computer og dine dokumenter.

Udover at downloade VLC til Windows 10 på din computer er det nu også muligt at downloade VLC til din smartphone eller tablet. VLC kan nemlig downloades til Windows Phone, men også til iPhone, iPad eller Android. På den måde kan du nemt have VLC med på farten og se alle dine yndlingsfilm eller høre alt din yndlingsmusik, mens du er afsted.

 

Hvorfor er VLC anderledes end andre multimedieafspillere?

 

Nu sidder du måske og tænker over, hvad det er, der gør VLC så meget anderledes end andre multimedieafspillere. Det, der i første omgang er med til at differentiere VLC fra andre medieafspillere, er dens evne til at fungere på flere forskellige platforme, så den kan bruges uanset om du bruger Windows, Mac, Linux, Android eller iOS. Derudover kan den som nævnt også afspille de fleste typer af multimediefiler – også dem andre afspillere ikke kan spille.

 

Det betyder, at du både kan se DVD’er, CD’er, VCD’er, MPEG-filer og andre streamingprotokoller. VLC tilbyder rigtig mange fordele til dig, som er helt gratis, hvilket er atypisk sammenlignet med mange andre afspillere, der koster penge. Der vil som regel være en multimedieafspiller på din computer, når du køber sådan en. Eksempelvis har Windows deres egen multimedieafspiller kaldet Windows Media Player, mens Mac har Quicktime Player. Disser kan som udgangspunkt også fungere fint, men kan som regel ikke afspille lige så mange forskellige filer, som du kan med VLC. Har du Windows 10, kan du altså nemt komme til at mangle en medieafspiller til det, du gerne vil se eller høre.

 

VLC til Windows 10 har et nemt og brugervenligt design, der gør det nemt at starte det medie, du skal se på afspilleren, ligesom det er nemt at tilpasse programmet til dine ønsker. Dette gælder både i forhold til lyd, lys og undertekster. VLC bliver naturligvis udviklet konstant og opdateret med nye features for at kunne følge med tiden. Idet at mobilen har en større og større betydning for de fleste menneskers hverdag, har VLC eksempelvis udviklet VLC til smartphones. VLC kan både downloades til iPhone, Android og Windows Phone.

 

Derudover har VLC også, for at følge med tidens nye TV-trends, en funktion, der gør, at du kan se dine afspilninger på VLC direkte via Chromecast eller direkte på dit Apple TV. Du behøver hverken stik eller DVD-maskine i dit TV for at se din yndlingsfilm eller yndlingsserie - du kan blot afspille på VLC og køre det direkte op på dit tv.

 

VLC’s mange fede funktioner

 

For dig, der har ekstra blod på tanden for at lege med VLC og alle de funktioner, den har, er der her et par tips til, hvilke andre ting VLC kan bruges til. Selvom afspilleren er en nem og overskuelig afspilningsmetode, kan dens mange funktioner godt virke uoverskuelige, hvis ikke man ved, at de er der.

 

Konverter videoer til alle formater gennem VLC

 - Det er muligt at bruge funktionen ”konverter” på VLC, så du kan konvertere en video til at kunne afspilles gennem andre formater.

 

Pas på hørelsen

 - Med VLC-funktionen ”audio normalization” kan VLC optimere kvaliteten af lyden i videoen eller musikstykket i forhold til volumen. Dette gør, at du får den bedste lydkvalitet og samtidig passer godt på din hørelse.

 

Hør podcasts og radio

 - Er der noget, der de seneste år er blevet populært, er det podcasts. Med VLC kan du streame radio og podcasts direkte gennem afspilleren.

 

Download VLC til Windows 10 gratis på deres hjemmeside og kom i gang med at se og lytte allerede i dag. VLC er et populært valg, og i skrivende stund har Windows-versionen af VLC-afspilleren lige omkring 50 millioner downloads.