Velkommen til vores vejledning i hvordan du installere Windows 10 Home eller Windows 10 Pro på din computer og du kan herunder finde den information, som du skal bruge til at oprette dit installationsmedie, samt installere Windows 10 på din computer.


Oprettelse af installationsmedie:

Hvis du skal foretage en ny installation, så skal du starte med at oprette et installationsmedie og hertil skal du bruge enten en tom DVD på minimum 4.7 GB eller en tom USB-nøgle på minimum 8 GB.

Det er ikke nødvendigt at oprette installationsmediet fra den samme computer hvor du skal installere Windows 10 på og du kan oprette installationsmediet på en anden computer som kører med Windows 7 eller nyere, samt har internetforbindelse.

Selve Installationsmediet til Windows 10 hentes direkte hos Microsoft ved hjælp af deres "Media Creation Tool" og du kan i nedenstående vejledninger se hvordan du opretter installationsmediet på enten en DVD eller en USB-nøgle.

NB: Hvis du har tilkøbt et installationsmedie til Windows 10 på USB-nøgle fra os, så kan du springe oprettelsen af installationsmedie over og gå direkte til installationen af Windows 10.Installation af Windows:

For at kunne installere Windows 10 på din computer, så er det vigtigt at du indstiller computeren til at starte op fra det installationsmedie du har oprettet og du kan læse mere om hvordan du gør dette på netop din computer i dens tilhørende manual eller på producentens supportside.
 
Når du har indstillet computeren til at starte op fra dit installationsmedie, så skal du følge vejledningen i linket herunder for at installere Windows 10 på din computer.


NB:
Hvis du forsøger at installere Windows 10 Pro på en computer der af producenten er leveret med enten Windows 8, 8.1 eller 10 Home, så vil installationsmediet automatisk benytte den licens/produktnøgle, som er integreret i computerens firmware og Windows 10 Home vil i stedet blive installeret. Du skal blot følge opgraderingsvejledningen herunder for at skifte fra Windows 10 Home til den købte Windows 10 Pro.Opgradering af Windows 10 Home til Pro:

Hvis du allerede har Windows 10 Home installeret på din computer og blot ønsker at opgradere til Windows 10 Pro, så kan du blot følge opgraderingsvejledningen i linket herunder i stedet for at foretage en ny installation.