I dette lille tip vil vi kort gennemgå hvordan du anvender systemværktøjet i Windows 8 til at defragmentere din harddisk.

Sådan gør du:

Du befinder dig på startskærmen i Windows 8 og du skal nu bringe sidepanalet frem i højre side. Via knappen "Søg" skal du vælge "Indstillinger" og her indtaste "defragmenter". I venstre side bilver resultaterne for søgningen listet. Klik på "Defragmenter og optimer dine drev". 

I hovedvinduet "Optimer drev" kan du se en oversigt over alle de drev som er tilknyttet din computer, inklusiv USD-drev og lign. Den aktuelle status viser om det pågældende drev er fragmenteret eller ej. Er status på f. eks "0% fragmenteret", så er det relevant at få det fragmenteret.

For at defragmentere et drev skal du blot markere det på listen og klikke på knappen "Optimer". Windows 8 vil så påbegynde processen med at rydde op på drevet og det kan tage et stykke tid. Vær opmærksom på, at din computer kan virke lidt sløv imens processen står på.

Ved at defragmentere din computers harddisk kan du forbedre en del af computerens ydeevne. Hvis du ønsker en omfattede optimering af din computer, både hvad angår harddisken, hukommelsen, registreringsdatabasen, indstillinger i Windows 8 og meget mere