Nedenstående er en liste over alle de mere almindeligt anvendte genvejstaster til enhver version af Microsoft Windows.

 

Alt+Tab - Skift mellem åbne applikationer i alle versioner af Windows. Byt om på retningen ved at trykke

                                                                                                                                             

Alt+Shift+Tab samtidigt - Skifter mellem programgrupper, faner, eller dokumentvinduer i applikationer, som understøtter denne funktion. Skift retningen ved at trykke Ctrl+Shift+Tab samtidigt.

 

Alt+dobbeltklik - Viser parametrene på det objekt, som du dobbeltklikker på i Windows 95 og senere. F.eks. ved at gøre dette på en fil, ville det vise dens parametre.

 

Alt+Print Screen - Opret et skærmbillede for kun det aktive programvindue i alle versioner af Windows. F.eks. hvis du åbnede for lommeregneren og trykkede på disse taster ville kun lommeregnervinduet blive oprettet, som et skærmbillede. Hvis der kun bliver trykket på Print Screen nøglen, vil hele skærmen blive gjort til et skærmbillede.

 

Ctrl+Alt+Del - Åbn Windows valgskærm for at låse computer, tilslutte bruger og joblisten etc. på alle versioner af Windows. Ved at trykke Ctrl+Alt+Del adskillige gange vil computeren genstartes.

 

Ctrl+Shift+Esc - Åbner øjeblikkeligt Windows joblisten på Windows 2000 og alle senere versioner.

 

Ctrl+Esc - Åbner Windows Startmenuen på de fleste versioner af Windows. På Windows 8 åbner dette Startskærmen og på Windows 3.x, vil det bringe Task Manager frem.

 

Alt+Esc - Skifter mellem åbne applikationer på menulinejn i Windows 95 og senere versioner.

 

Alt+Spacebar - Aktiverer ”gendan, minimer og luk” for det aktuelle, åbne Windows program i Windows 95 og senere versioner.

 

Shift+Del - Vil slette enhver fil, eller andet objekt, uden at kaste det i papirkurven først – virker i Windows 95 og senere versioner.