Opdatering

Avast kan ikke længere fåes i forskellige verisioner. De tilbyder kun en total løsning som hedder Avast Premiere Security. Se mere her: 


> Denne artikel er udgået.

I denne guide vil vi give dig et overblik når det gælder brugerfladen i dit Avast produkt. Vi har udarbejdet en guide som giver dig et kort indblik i de forskellige funktioner som du finder i dit Avast produkt. Vi gør opmærksom på at der er forskel på om du har Avast Antivirus Pro, Avast Internet Security eller Avast Premier.

Første gang du åbner dit nyinstallerede Avast Pro Antivirus, Internet Security eller Premier ved enten at klikke på Avast ikonet på skrivebordet eller ved at højreklikke på Avast ikonet i proceslinjen og vælge ”Åben Avast-brugermenu”, så vil du blive mødt med Avast’s start guide.I guiden vil du få informationer nogle af de nye features der er at finde i de nye Avast 2015 versioner og samt modtage et par sikkerhedstips, hvor du blandet andet bliver spurgt om du ønsker at aktivere ”Scan for potentielt uønskede programmer”. Det er muligt at ændre valget senere under menupunktet Indstillinger.Overblik

Under menupunktet overblik er det muligt at se status for systemets beskyttelse samt at få vist 4 favorit genveje til dine mest brugte funktioner. Standard genvejene kan ændres ved at klikke på det lille ikon i øverste højre hjørne af hver genvejsknap.Scan

Under menupunktet SCAN findes følgende scanningsmuligheder.

Smartscanning: Ved smartscanning gennemføres en komplet scanning af systemet som trin for trin gennemsøger systemet for viruser og andet ondsindet malware, browserrensning, forældet software, sikkerhedshuller på netværket og efter ydelses problemer.

Scan efter viruser: Scan computeren for virus og andet ondsindet malware. Der er mulighed for at vælge blandt forud definerede scanninger som ”Hurtig Scanning” og ”Fuld Scanning” eller oprette din helt egen scanning med dine specifikke indstillinger.

Scan efter tilføjelses programmer: Her er det muligt at udføre en browserrensning som scanner din browser for tilføjelsesprogrammer med dårlig brugervurdering.

Scan efter forældet software: Få et overblik over hvilke af de programmer, der ofte udgør en sikkerhedsrisiko, der opdatereret til den nyeste version og hvilke der er forældet og kan indeholde kendte sikkerhedsbrister.

Scan efter trusler mod netværket: Avast scanning af hjemmenetværket undersøger netværksopsætningen for usikre trådløse netværk og usikker router opsætning der gør det muligt for udefra kommende at se netværket og derefter scanne for åbne porte.

Scan efter ydelses problemer: Med Avast Grimefighter scannes computeren for unødvendige opstarts programmer og Windows funktioner som sløver computeren. Computeren vil samtidigt blive undersøgt for overflødige filer der kan fjernes for at frigøre mere plads på harddisken.
    

NB: Vi gør opmærksom på at Avast GrimeFighter er et tilkøbsprodukt.

Værktøjer

Under menupunktet Værktøjer findes følgende redskaber.

SecurelineVPN: Med Avast SecurelineVPN kan du skjule din færden på nettet og krypterer din online kommunikation, så du undgår overvågning af dine online aktiviteter og på den måde bliver usynlig for uvedkommendes snagende øjne.

    

NB: Avast SecurelineVPN er et tilkøbsprodukt.SikkerZone: Med Avast SikkerZone eller SafeZone kan du ordne din netbank og foretage onlinebetalinger i sikre omgivelser.

Sandkasse: I sandkassen er det muligt at køre potentielt usikre programmer separeret fra resten af systemet via et virtuelt system og på den måde undgå at eventuelle trusler får adgang videre til at inficere resten af systemet.

Fjernstyring: Avast Fjernstyring giver mulighed for at få hjælp af eller hjælpe andre avast brugere via fjernstyrring af computeren.

RedningsDisk: Med RedningsDisk kan der oprettes en opstartsdisk på enten en CD eller et USB drev. Hvis et USB drev vælges, så skal man være opmærksom på at alt data på drevet slettes!

Firewall: Med Avast’s Firewall bliver du beskyttet mod at hackere og skadeligt software får adgang til din computer via internettet og på den måde kan stjæle dine personlige filer og adgangskoder til for eksempel netbank eller andre sider med personfølsomme data.

NB: Avast Firewall er kun en del af Avast Internet Security og Avast Premier.


Data Shredder: Slet personfølsomme filer sikkert og permanent med med Avast Data Shredder og undgå at dine data havner i de forkerte hænder ved salg eller kassering af harddisk og USB drev.

NB: Avast Data Shredder er kun en del af Avast Premier.
Butik

I butikken er det muligt at købe tilkøbsprodukter tidligere nævnt i denne bruger guide. De omtalte produkter er GrimeFighter, SecurelineVPN og EasyPass.

 

 Konto

Login ind med din Avast konto for at få adgang til dine licensoplysninger.

Hvis du endnu ikke har oprettet en Avast konto kan det gøre ved at klikke på ”Create account now” i bunden af siden. Opret kontoen med samme e-mail adresse som blev brugt ved installationen.

 

 

 

 

Efter der er logget ind er det muligt at administrerer licens, samt hvilket enheder der er tilknyttet abonnementet. Det er også muligt at administrerer abonnement på https://my.avast.com/#home

 
Statistikker

Under menupunktet statistikker er det muligt at få et overblik over forskellige informationer og statistikker.

Dine Statistikker: Her kan du finde oplysninger omkring hvor mange trusler og hvilken type af trusler Avast har opdaget på din computer. Her er det også mulighed for at se et realtime billede af hvad der bliver undersøgt af Avast og hvilke trusler der bliver opdaget.

Globale statistikker: Igennem Avast’s statistikker er det også muligt at tilgå masse statistikker over indsamlet brugerdata både fra din egen computer, men også over data indsamlet fra andre Avast brugere verden over.

Indstillinger

Menupunktet indstillinger byder på et utal af muligheder for at tilrette dit Avast produkt præcist som du ønsker det. Indstillingsmenuen er som resten af programmet yderst overskueligt og det er nemt at finde præcist det man søger.

En lille anbefaling er at deaktivere SecurelineVPN og GrimeFighter, hvis disse 2 tilkøbsprodukter ikke ejes eller ønskes. Disse tilkøbsprogrammer er integreret i alle 3 sikkerhedsløsninger fra Avast, men er ikke funktionelle med mindre man tilkøber dem. Til gengæld kommer de stadig med advarsler omkring deres status og scanningsoplysninger, som man ikke kan gøre noget ved med mindre man køber programmerne.

 


 

God fornøjelse med dit Avast produkt