Vi er næsten alle bekymrede med hensyn til privatsfære og sikkerhed online og onlinesporing er et problem, som har generet internetbrugere i mange år.

 

Cookies benyttes af hjemmesider og annoncører til at opbygge en profil for din aktivitet online og ofte er der ingen mulighed for at vide nøjagtigt, hvorledes denne information vil blive anvendt.

 

Ghostery er en browserudvidelse, som er tilgængelig for Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome og Safari og som kan anvendes til at afdække, hvilken information de hjemmesider du besøger rent faktisk sporer og i princippet videregiver til tredjepart.

 

Tilføjelsen Ghostery viser enhver af de sporingsfunktioner, som kan være skjult i de hjemmesider, du besøger og den identificerer de selskaber, som er ansvarlige for dem. Du er så udstyret med den information, som du behøver for at gennemføre online efterforskning vedrørende de pågældende selskaber og opdage mere om deres privatsfærepolitik og om hvordan de bruger den information, som de sporer.

 

Mens dette er nyttig information, så er Ghosterys nøglefunktion den kendsgerning, at den sætter dig i stand til at blokere disse sporingsfunktioner. Dens enkle, pop-up brugerflade gør det let at blokere cookies og andre sporingsfiler, så vel som scripts og alle filer, som er blevet tilføjet lokalt på din computer. Ghostery kan blokere sporingskomponenter fra en voksende liste over selskaber for at sikre beskyttelse mod enhver af de nyeste sporingsmetoder.

 

Firefox, Chrome og Safari versionen af Ghostery-værktøjet vil finde sporingsscripts, img tags og iframes fra over 500 serviceydelser for dataindsamling. Det er gratis at installere Ghostery og på nuværende tidspunkt bruger over syv millioner værktøjet verden over.

 

Du kan downloade Ghostery udvidelsen til din internetbrowser via dette link