Enhver gamer véd, at et dårligt antivirusprogram er ødelæggende for computerspil, både på selve computeren og online f. eks ved World of Warcraft eller lign. Programmet kan skabe forsinkelser, fryse skærmen og få hele spiloplevelsen til at bryde sammen med langsom load- og svartid.

Eftervirkningerne er så ubehagelige, at visse hårdnakkede gamere klarer sig uden nogen form for antivirus-beskyttelse og åbner deres computere op for flere angreb, end dem som kommer fra de digitale karakterer, som er tilstede i deres computerspil. De bedste antivirusprogrammer kan køre ubesværet og roligt uden at forstyrre computerspillet, hvis der gøres brug af følgende systemværktøjer.

 

Autopilot Mode

Når du er midt i en sindsoprivende kampsituation, en åndeløst spændende scene, eller er i en kritisk slag i dit ynglings spil, så er det sidste du ønsker at gøre er at skulle minimere skærmen for at tage stilling til at rense en inficeret fil. Det er derfor Autopilot Mode er så vigtig for en gamer. Autopilot vil køre computerscanninger og automatisk rense alle inficerede filer, hvad der betyder, at du ikke bliver besværet med at skulle gøre det manuelt.

Denne praktiske funktion gør også din computer sikrere, fordi der straks bliver taget hånd om trusler og ikke kun hver gang du er opmærksom på det. Alt hvad Autopilot kræver, at du gør, er at finde en dag og et tidspunkt for antivirusprogrammet til at installere opdateringer og køre scanninger. Derpå vælger du Autopilot funktionen og du er nu parat til at komme i gang. Din antivirusprogram vil nu holde vågent øje, mens du spiller dine yndlingsspil.

 

Self-Defence Mode

Gamere er i høj grad fortrolige med tanken om selvforsvar, så nødvendigheden af Self-Defence Mode vil sandsynligvis ikke komme som en overraskelse. Self-Defence Mode giver antivirusprogrammet muligheden for at beskytte sig selv mod udefra kommende tredjepart, så som hackere og andre cyberkriminelle. Hackere vil ikke være i stand til at afbryde, eller ødelægge dit sikkerhedsværn, således at din computer er sårbar imens din opmærksom er andetsteds.

CPU Lag

Tidsforsinkelse (også kaldet ”lag” i gamer-terminologien) er sandsynligvis det mest hadede ord i en gamers ordforråd. En af de største årsager til forsinkelser er CPU-dræning foretaget af dit antivirusprogram. Heldigvis skaber ikke alle antivirusprogrammer tidsforsinkelse. Faktisk bruger de antivirusprogrammer som vi anbefaler i slutningen af artiklen meget lidt CPU-kraft og hukommelse. Dette er godt nyt for dem, som holder af at spille computerspil, der kræver så megen CPU eller hukommelse som muligt, så som MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-Playing Games).

 

Gamer Mode

Gamer Mode er som den hellige gral blandt systemværktøjer for gamere. Tilslutning af denne funktion/arbejdsmåde, før du åbner dit computerspil, vil holde dit antivirusprogram kørende roligt i baggrunden – ubemærket og helt uden at forstyrre dig. Du vil ikke blive afbrudt af downloads, scanninger, advarsler eller opdateringer af programmet eller andre services. Anvendelse af Gamer Mode medfører mindre tidsforsinkelse og også færre forstyrrende elementer som du ikke har behov for at tage stilling til, mens du plaffer fjenderne ned eller slås med orker.


Vi anbefaler disse antivirusprogrammer til gamere

Hvilke antivirusprogrammer fejede så deres konkurrenter af banen med overlegne systemværktøjer til gaming og computerspil?

Vi mener, at Bitdefender Antivirus Plus og ESET Smart Security vinder denne kappestrid. Begge disse to antivirusprogrammer har alle de systemværktøjer, du behøver, indbefattet Autopilot Mode, Self-Defence Mode, Gamer Mode og meget lidt stress på CPU’en og hukommelsen med forsvindende lav tidsforsinkelse. Herudover er begge antivirusprogrammer lette at anvende og de vogter din computer mod virus, orme, trojanske heste, spyware, rootkit og malware.

 

Du kan læse mere om de to antivirusprogrammer vi følgende links:


                                                           ESET Smart Security                                  Bitdefender Total Security