Når du sidder og skriver på din eksamensopgave eller større projekt, så er det meget relevant at tilføje en indholdsfortegnelse til dit tekstdokument. Det skaber overblik, både i elektronisk form og når dokumentet printes ud. Det er meget nemt at indsætte en indholdsfortegnelse i Word, der tilmed opdateres automatisk.

Hver gang du har en overskrift til et afsnit eller en underoverskrift f. eks til en del af et større afsnit, så er det vigtigt at du anvender overskriftstypografier. De er angivet på menulinjen som Overskrift 1 og Overskrift 2 osv.


Så længe du sørger for at anvende disse formateringer på alle dine overskrifter, så kan Word 2013 automatisk opdatere og indsætte alle afsnit i indholdsfortegnelsen.

For at indsætte indholdsfortegnelsen skal du placere markøren på en tom side i dokumentet. Det kan f. eks være siden efter forsiden eller som det passer i dit dokument.

På menulinjen skal du klikke Referencer og dernæst på Indholdsfortegnelse. Klik på Automatisk tabel i drop-down vinduet.

Du kan også tilpasse det udseende som din indholdsfortegnelse har ved at ændre på størrelsen på teksten, skrifttypen og hvor mange niveauer af afsnit der skal vises.

 

Tilpas udseendet på en indholdsfortegnelse i Word