Adobe Illustrator er et industristandard tegnprogram til at skabe og redigere vektorgrafik. Til forskel fra Adobe Photoshop anvender Adobe Illustrator søgestier snarere end bitmaps til at skabe billeder.

Dette muliggør, at tegningerne kan ændres og tilpasses i størrelse uden tab af billedkvalitet. Adobe Illustrator er almindeligvis anvendt i professionelle sammenhænge til at skabe logoer, tegn, digital kunst, tegninger og andre former for grafik.

Adobe Illustrators arbejdsområde indbefatter et tegnelærred kendt, som artboard, omgivet af forskellige konfigurerbare værktøjslinjer og paletter. Du kan brugertilpasse arbejdsområdet ved at skjule, vise og bevæge paletten for at opnå et foretrukket arrangement. Du kan også redigere flere artboards samtidigt for at strømline dokumentredigering hen over tegninger.

Adoeb Illustrator indbefatter avancerede funktioner, så som Live Trace og Live Paint. Live Trace konverterer hurtigt bitmap billeder, så som digitale fotografier til skalérbare vektorsøgestier. Live Paint sporer og korrigerer automatisk farvemellemrum med farveudfyldninger fra en malerbøtte. Som softwareløsning understøtter Adobe Illustrator en mængde andre bekvemmelighedsværktøjer, som gør det grafiske arbejdsforløb mere effektivt.

Adobe Illustrator kan integreres med andre Creative Cloud (CC) programmer ved brug af udskiftelige filformater. Den åbner også industristandard grafikfiler, så som PDF, ESP, FXG, SVG, DWG, og DXF.

Hvis du er professionel tegner, vil du opleve, at det er svært at erstatte Adobe Illustrator med et alternativt redigeringsprogram til grafik. Dens robuste funktioner og evne til at bistå med at skabe veludført grafik af professionel kvalitet, gør Illustrator til det rette valg for seriøse professionelle, der arbejder med vektorkunstgrafik.Her er nogle af højdepunkterne i Adobe Illustrator:


Konfigurabelt arbejdsområde med lagbaseret redigering

Understøtter flere artboards per dokument

Intelligent bitmap billedsporing og omformning

Understøtter mange eksportformater

Nem integration med Adobe Creative Cloud

 

Terry White har lavet en informativ introduktionsvideo som indeholder "10 ting" som alle nybegyndere bør vide. Generelt, så har Terry White rigtigt mange gode videoer om Adobe Creative Cloud som alle Adobefans vil få glæde af. Se hans YouTube kanal her: