Microsoft Excel er en vidt udbredt softwareløsning til håndtering af regneark og er en integreret del af Microsoft Office serien. Microsoft Excel har en lang række kraftfulde funktioner til organisering, håndtering og visualisering af data – programmet er blandt andet yderst populært til udregning og opstilling af budgetter, økonomiske nøgletal, huslån, billån og lignende.

Microsoft Excel er opdelt i tabulerede regneark og hvert enkelt af dem kan redigeres uafhængigt. Hvert regneark indeholder et todimensionalt cellegitter, som kan formateres på forskellige måder. Excel indeholder basisfunktioner, såsom datasortering og enkel oprettelse af format, såvel som avancerede VBA-programmering og VBSscript makroskrift.

Som program yder Microsoft Excel også dokumentsikkerhed og beskyttelse af kodeord for data i en workbook. Nyere versioner af Excel lagrer workbook-dokumenter i Office Open XML (OOXML) XLSX format, mens ældre versioner anvender det patentbeskyttede .XLS format.

Excel har mange værktøjer, som hurtigt hjælper med at analysere data. Fra dataimportfunktioner til automatisk sortering og filtrering så brugere kan importere ekstern data og hurtigt samle og udføre analyser. Det eksterne sæt af matematiske funktioner giver også mulighed for at håndtere data og beregne resultater. Excel leverer tusindvis af online skabeloner tilgængelige til download inden for brugerfladen. Dette giver brugere mange forskellige muligheder til stiludformning og desuden matematiske beregninger, som gør det muligt at fokusere på data frem for at have et omfattende tidsforbrug til præsentation.

F.eks. kan finansielle skabeloner blive downloadet af hjemme- og firmabrugere til bearbejdning af indkomsttal, udgifter og transaktioner, samt til automatisk generering af oversigtsgrafer. Microsoft Excel leverer også righoldige værktøjer til visualisering af data. Excel understøtter enkle diagramformer, såsom søjlediagrammer, linjediagrammer, cirkeldiagrammer og punkttegninger, så vel som mere komplekse diagrammer til yderligere, dybtgående analyse. Disse diagrammer kan formgives med en mangfoldighed af visuelle optioner.

Microsoft Excel er et fremragende program til de fleste behov for datastyring og dataanalyse indenfor især økonomisk genre, men kan også bruges til f. eks vagtplaner og det er kun fantasien som sætter grænser. Hvad enten du bruger Excel til personlige, akademiske, eller professionelle formål, vil du værdsætte programmet egenskab til hurtigt at organisere og håndtere data til gennemførelse af statistiske analyser og frembringelse af visualiseringer. Disse grunde blandt andre er dét, der gør Excel til en industriel standardapplikation.

 

Se vores udvalg af office produkter her