Hvis du ikke umiddelbart har hørt om en systemreparationsdisk, så vil vi her give en kort forklaring og samtidigt hvorfor du bør investere 15 minutter i at oprette en sådan til en nødssituation. En systemreparationsdisk er, i bund og grund, en funktion under Microsoft Windows 7 som alle brugere nemt kan aktivere - det kræver blot du har en tom DVD-skive til rådighed. Det færdige resultat er en DVD-skive som du kan anvende til at reparere Windows, hvis du har været udsat for et ødelæggende virusangreb eller alvorlige fejl plager systemet.

 

Hvis uheldet er ude og du ikke kan genstarte og få adgang til Windows 7, så kan gode råd være dyre uden en systemreparationsdisk - har du derimod en systemreparationsdisk ved hånden, så kan du få adgang til dit system og du kan også foretage en systemgenoprettelse i fald det er nødvendigt.

 

Vi vil klart anbefale, at du opretter en systemreparationsdisk hvis du ikke allerede har gjort det - det er med en systemreparationsdisk som med backup, man føler ikke man har brug for det omend man for alvor bliver frustreret når uheldet indtræffer og man har glemt det.

 

I det følgende vil vi kort gennemgå hvordan du opretter din systemreparationsdisk og brænder de nødvendige filer til en tom DVD-skive. Det eneste du behøver er 15 minutter + en tom DVD-skive.

 

 

Sådan opretter du en systemreparationsdisk

 

Start med at klikke på Start-knappen i nederste venstre hjørne. Herfra klikker du videre på "Kontrolpanel".

 

Systemreparationsdisk til Windows 7

 

 Klik på overskriften "System og sikkerhed".

 

 

Systemreparationsdisk til Windows 7

 

 

Klik herfra på "Sikkerhedskopiering og gendannelse".

 

 

Systemreparationsdisk til Windows 7

 

 

I venstre side skal du klikke på linket "Opret en systemreparationsdisk".

 

 

Systemreparationsdisk til Windows 7

 

 

Indsæt nu en tom DVD-skive i dit DVD-drev. Klik på "Opret disk" for at fortsætte.

 

 

Systemreparationsdisk til Windows 7

 

 

Nu oprettes din systemreparationsdisk - det kan tage 5-10 minutter.

 

 

Systemreparationsdisk til Windows 7

 

 

Du bliver nu informeret om, at din systemreparationsdisk kun kan anvendes på den bit-type som din computer har. I vores eksempel på en 64-bit computer. Vær derfor opmærksom på, at du ikke kan oprette en fælles systemreparationsdisk til flere computere, hvis de hver især kører med 32-bit og 64-bit - i det tilfælde er du nødt til at oprette to systemreparationsdiske.

 

 

Systemreparationsdisk til Windows 7

 

 

Vi håber du ikke får brug for den!